1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577988 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1831783

Sv: Apropå nånting...
JobbaPuck: Den traditionella definitionen av att göra rätt för sig innebär att sköta sina betalningar. Elitlicensen handlar mindre om att göra rätt för sig och mer om att ha starkare och större föreningar.

Hur Pantern har kunnat sköta sina betalningar vet jag inte, tyvärr vet vi alla allt för väl dito om Timrå (där förklaringen till viss del finns i ett över tid jämförelsevis lågt kommunalt stöd). Följer man Timrå bör man vara oerhört ödmjuk inför begreppet "göra rätt för sig", särskilt i kommentarer gentemot andra klubbar.

Jag vill TIK:s bästa i alla lägen men utan att vara insatt kan vi teoretiskt ha denna situation: Stora Timrå släpar ständigt med betalningar men har en stor arena och tillräckligt eget kapital. Lilla Pantern sköter sina betalningar men har inte tillräckligt eget kapital och beviljas därmed inte licens. Förkastligt system (även om jag givetvis är tacksam för att det är Pantern och inte TIK som inte beviljas elitlicens).
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Kongo: Och villkoren för den elitlicensen står klubbarna bakom.

Det kan man ju vara, men det är väl även så att TIK har "gjort rätt för sig" i de situationer som man hamnat i, vilket inte Pantern gjort i det här fallet.

Pantern har enligt egen utsago tillräckligt med medel för att leva upp till licenskraven. Det här handlar dock om att man gång på gång skjutit upp sina åtaganden. Det är oproffisionellt av en proffsklubb. Antingen står man bakom ett system, eller så gör man det inte. Det luktar korp av det här. Det har inget med ödmjukhet att göra från min sida.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Kongo: Faan vad U21-fotboll kan suga. 😪
Kommentera