1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580975 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1840369

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2017-10-07
Olle: Visst, det du skriver stämmer och det går inte att försvara en blinkbengal, men att det skulle sluta dra folk vet jag nog inte riktigt om det stämmer. Om man nu ens ska jämföra med Stockholmsderbyn i fotboll så går det väl att konstatera att en stor del av de matchernas dragningskraft är just den där elektriska stämningen som innefattar allt möjligt. Supporterkulturen i Timrå har varit extremt städad sedan vi gick upp i stort sett och det har varit problem att få det hela att kännas lockande för målgruppen unga killar i åldrarna 15-25. Det verkar dock ha lossnat nu och vi har 060-baserade supportrar på de flesta bortamatcher, vilket är enormt glädjande. De supportrar som åker är just precis den målgruppen också, yngre killar. Tyvärr så kommer det lite strul med på köpet, men om det kan göra att klacken så sakteliga växer (vilket den verkar göra efter 10-15 år av nedåtgående spiral) så går åtminstone inte jag i taket. Det kommer nog komma mer gott ur det än tvärtom, jag räknar med att den/de som ballade ur igår kommer sättas på plats också.

Jag påtalar det återigen: publiktrenden har vänt och pekar stadigt uppåt. Det hade varit kul om vi från en säsong till en annan kunde öka snittet med 500-1000 pers men det är nog inte rimligt så länge vi inte är ett etablerat topplag som snuddar vid SHL varje år. Förra årets snitt på 3036 personer bör vi kunna slå utan några större problem med två hemmaderbyn med 5000-6000 åskådare och två matcher mot LIF med minst 4000 på läktaren, säkert mer än så. Det är ingen omöjlighet att vi kan trycka upp snittet några hundra om vi fortsätter att prestera sportsligt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2017-10-07
Knylan: är det läktarbråk och bengaler i Stockholmsderbyn som gör stämningen "elektrisk" och vidare det som också drar publik? Ingen stockholmare jag någonsin pratat med har varit av den åsikten, tvärtom så vet jag en hel del stockholmare som slutat gå på fotbollsderbyn med sina barn eftersom det upplevs som otryggt.

Nu är vi långt ifrån ett stockholmsderby när det gäller Timrå IKs hockeymatcher men rubriker som drar skam över föreningen tror jag alla vill undvika. Att vi har haft en städad supporterkultur är ju något att vara stolt över men om det är som du skriver, att supporterskaran växer på grund av ökat "strul" i klacken, ja det vet jag inte vad det skulle tillföra för positiva effekter. Fler snorungar som står bakom ett beteende som kan skada föreningen? Fler som ser upp till de som "strular"? Kanske missförstod dig för jag kan verkligen inte se några positiva effekter av det.
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2017-10-07
Jag får nog revidera Lekandssiffrorna då de hemmamatcher vi har mot dem under grundserien är först på en måndag (18/10) sen en onsdag (17/1). Men 3500 borde inte vara några större problem.
Kommentera