1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581017 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1840338

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2017-10-07
Smokey: må så vara att det finns ironi i resonemanget. Blir ändå störd av retoriken, speciellt när vi knappt kan fylla ladan till hälften. Bengaler, bråk och böter drar inte fler människor till matcherna och jag tror att barnfamiljer skulle dra sig för att boka biljetter nära klacken. Därför tycker jag man ska vara försiktig med att romantisera sånt här beteende.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2017-10-07
Olle:

Nu har Knylan skrivit ett inlägg som är så jävla klockrent och bra på alla sätt och vis. Jag har fan inte mycket att tillägga vad gäller läktarkultur. Men jag tror att du skulle trivas bättre på andra sidan Atlanten.

Förresten, om vi knappt kan fylla ladan till hälften så finns det ju gott om platser för alla barnfamiljer som inte vill sitta nära klacken. Därmed behöver ingen känna sig ovälkommen till arenan.

Så vad är då problemet?
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2017-10-07
Olle: Visst, det du skriver stämmer och det går inte att försvara en blinkbengal, men att det skulle sluta dra folk vet jag nog inte riktigt om det stämmer. Om man nu ens ska jämföra med Stockholmsderbyn i fotboll så går det väl att konstatera att en stor del av de matchernas dragningskraft är just den där elektriska stämningen som innefattar allt möjligt. Supporterkulturen i Timrå har varit extremt städad sedan vi gick upp i stort sett och det har varit problem att få det hela att kännas lockande för målgruppen unga killar i åldrarna 15-25. Det verkar dock ha lossnat nu och vi har 060-baserade supportrar på de flesta bortamatcher, vilket är enormt glädjande. De supportrar som åker är just precis den målgruppen också, yngre killar. Tyvärr så kommer det lite strul med på köpet, men om det kan göra att klacken så sakteliga växer (vilket den verkar göra efter 10-15 år av nedåtgående spiral) så går åtminstone inte jag i taket. Det kommer nog komma mer gott ur det än tvärtom, jag räknar med att den/de som ballade ur igår kommer sättas på plats också.

Jag påtalar det återigen: publiktrenden har vänt och pekar stadigt uppåt. Det hade varit kul om vi från en säsong till en annan kunde öka snittet med 500-1000 pers men det är nog inte rimligt så länge vi inte är ett etablerat topplag som snuddar vid SHL varje år. Förra årets snitt på 3036 personer bör vi kunna slå utan några större problem med två hemmaderbyn med 5000-6000 åskådare och två matcher mot LIF med minst 4000 på läktaren, säkert mer än så. Det är ingen omöjlighet att vi kan trycka upp snittet några hundra om vi fortsätter att prestera sportsligt.
Kommentera