1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581285 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1840606

Sv: IK Oskarshamn - Timrå IK 2017-10-09
Grymt jobbat i kväll, igen! Så jävla lyxigt att kunna slänga in Würsten i kassen och ba: it's chill. He got our asses covered. Mumma!

Och det är ett jävla tåga och optimism i det här laget. Man vet vad man ska göra på isen och man tror på det. Jag vet att jag tjatar, men...det här såg vi inte skymten av under Roger-eran. Grundspel!

Många spelare att plussa, men som flera varit inne på: Olofsson. Jeeezuz så cool han är. Känns som att han mognar ett hockeyår per match. Han kan bli en jävligt bärande spelare när vinter övergår i tidig vår. Inbrytningen i dag var ren hockeypoesi.
Se och lär, övriga spelare!

Viktigt också att JP fick måla, även om det var cheesy. Han skulle behöva hänga en rejäl handledare också i nästa match. Islossning och lite mer pondus i avsluten så har vi en dimension till i anfallsspelet.

Backsidan imponerar också, även om det finns lite darr på vissa spelare. Men man lyckas spela sig ur 90% av de lägen man fastnade i ifjol. Och uppspelen blir bättre för varje match.

Men som sagt, det är helheten och laget som imponerar. Och sättet laget coachas och leds på. Fruktansvärt imponerande.

Hockey ÄR en underbar sport!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: IK Oskarshamn - Timrå IK 2017-10-09
Bragd-Birger: Har nu sett laget live i två matcher och måste säga att årets upplaga känns ovanligt sympatisk. Det känns som många påpekat, att i år ställer vi ett LAG på isen. Så här långt verkar truppen helt befriad från fripassagerare.

Det finns absolut spelmässiga skönhetsfläckar. Matchen i Tingsryd lämnade inte några bestående minnen efter sig. Och utan Brattströms kanoninsats igår hade det inte blivit full pott i Ohamn.
Men det som verkligen sticker ut för mig är arbetsinsatsen. Här är det ingen som kör bandysvängar, det är start och stopp och 110 procent både syd och nord. Hela tiden.

Fruktansvärt imponerande. Ännu mer med tanke på att laget gick kort om folk igår. Nån sa att Wedin och Olofsson klockades för över 30 minuter. Obegripliga siffror för en forward.

Hoppas att gamla tikare inser att vi nu har ett älskvärt lag och att dom i högre grad släpar sin feta arslen till arenor som grabbarna spelar i.
Det är dom värda.
Kommentera

Sv: IK Oskarshamn - Timrå IK 2017-10-09
Bragd-Birger: Helt ovidkommande fråga i dagens läge men dock...uppfyller NHK Arena SHL's krav? Mora IK har ju tydligen dispens?
Kommentera

Sv: IK Oskarshamn - Timrå IK 2017-10-09
Bragd-Birger: Om det inte vore för det karakteristiska juniorhårsvallet så skulle det kräva sina förkunskaper som utomstående betraktare för att inte förutsätta att Olofsson är en gammal rutinerad centerräv som åkt på en tandskada och därför spelar med galler. Det är båge, på båge, på båge. Fördela, fördela, fördela. Otrolig pondus, plus då de där inbryten han försöker sig på och som resulterade i JPs premiärstrut ikväll. Klassisk centertyp, precis som Stridh sa i någon intervju. Valeri Krykov med skridskoåkning, fysik och skott.

Utan att ha koll på hur 00-kullen ser ut, men i och med att han på sina håll rankades att gå topp 30 i draften redan inför den här säsongen så blir det ju minst sagt intressant att se hur pass högt han kan ta sig. Det vore sinnessjukt att trycka in en TIKare topp 10 två år i rad. Sen ska ju Hållander säga sitt också.
Kommentera