1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581770 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1852102

Sv: Apropå nånting...
Heisenberg: du har rätt i att laget inte ska stå och falla med en enda spelare men tycker att det blir fel att jämföra med Barcelona. Messi må vara bäst i laget men sen har dom väl åtskilliga världsspelare utöver honom också?

I Timrå (och alla andra lag i serien) finns en hel hop spelare som är på gränsen mellan div1 och Allsvenskan. Serien håller en låg klass när det gäller spelarkvalité och när man då får in ett guldkorn som Dahlén eller Lavoie så är det nog lätt att tänka att dom kommer att göra en otrolig skillnad i laget. Och det gör dom ju!...på ena halvan av isen. I försvaret har vi, precis som många andra lag, svaga ishockeyspelare vars tillkortakommanden inte kan kompenseras upp av att vi rekryterar offensiv spets.

Nä man skulle aldrig ha utökat SHL till 14 lag, alldeles för många spelare försvinner dit (och till Europa). Allsvenskan har urholkats på talanger med begränsade framtidsutsikter. Kolla på vår match mot Modo. Två jämna lag och sen vinner vi för att dom har ett par juniorer som slår indianare i eget slott. Kolla på vår match mot SSK, vi släpper in ett par enkla mål för att vi spelar clownhockey i egen zon. Hade det inte varit för att vi har en av seriens absolut bästa målvakter så hade vi inte ens varit topp 8 idag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Olle: Jag skrev också att det var ett extremt exempel att jämföra med Barcelona. Jag ville bara få fram en poäng, inte mer än så.

Ja, försvarsspelet har det börjat slarvas mer i på senare tiden. Varför vet jag inte, men det ser ivrigt ut. Tycker inte att vi spelade så i början, då var det säkra pass och sarg ut när det behövdes. Detta måste tränarna och laget jobba på att komma tillbaka till i första hand.

Sedan tror jag nog vi hade varit topp 8 även utan målvakterna. Det är många lag som spelar på lägre nivå än vår. Det krävs mer än målvakter för att toppa tabellen och den prestation som hela laget trots allt stått för hittills har sett till att vi ligger etta i tabellen.

Någonting har vi ändå gjort rätt. Vi har en formsvacka just nu helt enkelt. Jag tycker du är alldeles för kritisk i dina inlägg, men vad vet jag - mycket vill ha mer. Det är ju som du säger inte en jättehög nivå på hockeyallsvenskan, men på något sätt har vi ändå lyckats vara minst dåliga. Utmaningen nu är att komma tillbaka på vinnarspåret och de tror jag de kommer göra också.
Kommentera