1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

578014 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1857108

Sv: Timrå IK - IF Björklöven 2017-12-09
mikenomad: produkten ”allsvensk hockey” är ju inte bra. Det är inte bra hockey helt enkelt. Personligen tror jag, oavsett om vi ligger i toppen eller botten av serien, att den underhållning Timrå IK kan prestera med den trupp vi ställer på isen drar den publiken den idag drar.

Sedan är det problematiskt att det poppar upp en massa lag som inte har något i serien att göra. Oskarshamn, Pantern osv. Det är tacksamma lag för SHL-klubbarna att dumpa spelare i. Det bidrar till att göra serien kallare än vad den egentligen borde vara. Jag har inte koll på trender publiksnittet men för mig är det självklart att länsderby drar fler människor än vad ett ”toppmöte” mot pantern gör. Det berör fler människor. Pantern å sin sida berör ju inte en jävel. Rent logiskt borde den här serien ha 2-3 topplag som drar ifrån i toppen. Föreningar som har en sportslig chans att gå upp i SHL. Istället är det en snortight serie med ”topplag” som förmodligen skulle tacka nej till SHL-biljetten om dom vann den. Det är något fundamentalt fel i strukturen av den här ligan. För varje Matt Murley vi skulle kunna köpa in med 1500 pers högre snitttpublik så kan Oskarshamn låna in 3 spelare gratis från Färjestad.

Visst tror jag att man skulle kunna dra några hundra fler på läktaren genom att spela bra hockey men ur ett rent underhållningsperspektiv så kan man ju då argumentera för att man då får mer underhållning genom att kolla NHL på viasat eller SHL på Cmore. Så jävla kul är det inte att trängas i korridorerna för att köpa en ljummen kokt korv och kolla hockey i tre timmar för att sedan sitta 30 minuter i bilkö för att ta sig hem en vardagkväll.

För oss vanliga dödliga, som inte hejar på leksand och går på några jävla dalastereoider, så behövs nåt annat. Vi kan inte köpa till oss spelare som drar publik och vi kan inte utveckla serien till en hockeymotsvarighet till Idol. Något annat måste till.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - IF Björklöven 2017-12-09
Olle:
Nån ordförande i SHL påstod att spelarlånen till allsvenskan bidrog till svensk hkys utveckling...zzz. Här är nåt allsvenskan skulle kunna utnyttja, för indirekt tillåter man SHL-lagen att ha större trupper än man behöver då man vet att man kan låna ut till allsvenskan när man vill. Men tror både yngre spelare/spelare på gränsen skulle tänka sig för om det visste att de var stängt med utlåning om man inte platsar, kanske skulle även klubbarna tänka sig så det inte fick för stora trupper.

Apropå vad man kan göra. Gällande fördelningen av tv-pengar tror jag att man kan sätta press på Cmore. Tydligen vill de inte släppa tittarsiffror på allsvenskan/SHL, vi kan då utgå ifrån att det skulle bli liv om den saken i förhållande till tv-pengar. Kommer den 18 december säga upp mitt abbonemang på cmore med fördelningen av tv-pengar som motivering. Förhoppningvis gör fler detsamma, gör tillräckligt många allsvenska fans det så kommer det svida.
Kommentera

Sv: Timrå IK - IF Björklöven 2017-12-09
Olle: Håller fullständigt med. Vi har den publik vi förtjänar i den här serien när vi möter lag du nämner och med kvalitén som erbjuds. Dock är spänningen i serien en liten källa till glädje och hopp. Som dock tas ned ganska kraftigt av vetskapen gemene man har kring vilken hårnål det är att ta sig igenom hela vägen till SHL.
Kommentera

Sv: Timrå IK - IF Björklöven 2017-12-09
Olle: Sant, och tyvärr är denna utveckling precis vad SHL vill. En farmarliga att lufta sin trupp i.
Vill vi ha det så? Kommer ni ihåg hur det var förr??? Passionen och energin som genomsyrade även dåvarande div1 och allsvenskan. Alla lag ville upp.
Sluta med lånen nu.
Det skapar en konstgjord sörja..
Kommentera