1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577968 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1859657

Förslag till marknadsavdelningen
Startar en tråd för att stimulera en diskussion om hur marknadsavdelningen kan finna lösningar för att dra in ytterligare pengar till föreningskassan.

Sneglar på Tingsryd som enligt uppgift drog in ca 700 000 kr på matchen mot Timrå. Matchen var säsongens enkronasmatch där privatpersoner och företag sammanlagt 241 kr per betalande åskådare.

Företeelsen är inget unikum i svenskt föreningsliv utan förekommer på flera ställen och i rad olika sporter. Under alla år som jag följt laget kan jag inte minnas att konceptet testats i Timrå.

Med samma genomslagskraft som i småländska Tingsryd skulle föreningen med en fullsatt arena och 250 kr per betalande åskådare från privatpersoner och företag kunna dra in 1,5 miljoner kronor extra utöver ordinarie biljettförsäljning plus merförsäljning i kiosker och restaurang.

Apropå nya grepp så samarbetar AIK och Södertälje med varandra för att locka publik till matcherna lagen emellan. Säsongskortsinnehavare ges möjlighet att se bortamatcherna mot rivalerna. Klubbarna har enats om ett biljettak på 1000 biljetter (100 ståplats och 900 sittplats).

När lagen möttes tidigare under säsongen kom 3347 åskådare till Scaniarinken. Då hade inte samarbetet inletts. Igår möttes lagen i Scaniarinken inför 5542 åskådare. Den match som spelats på Hovet lockade 5414 åskådare. Timrå skulle kunna testa ett liknande utbyte med Modo nästa säsong förutsatt att lagen spelar i samma serie. Inget av lagen har vid mötena denna säsong fyllt sina arenor och skulle gynnas av merförsäljning från den ökade publiktillströmningen.

Fler förslag till Bengt Sahlen och Oscar Johansson på marknad?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Förslag till marknadsavdelningen
Johan J: Inget förslag, men väl en fråga; jag undrar över var Corvara tagit vägen? De har varit en av huvudsponsorerna under ex. antal år. De har bl a haft sargreklam, sin logga bak på matchtröjorna och loge. Nu syns de ingenstans.
Kommentera

Sv: Förslag till marknadsavdelningen
Johan J: framför allt borde man jobba på sponsorer. Får för mig att många stannar hemma på grund av kostnaden. Skulle ju vara guld värt om man fick till rabatterade priser på biljetter till privatpersoner och sponsorerna täckte mellanskillnaden. Givetvis svårt att få företag, i dessa ekonomiskt pressade tider, att ställa upp. Då måste föreningen erbjuda något i gengäld. Tingsryd erbjuder en möjlighet att spela in en reklamfilm med valfria spelare, kanske skulle kunna vara något. Besök av spelare på arbetsplatserna skulle kunna vara ett annat. Ica Bergsgatan (som traditionellt, tror jag, sponsrat en del) skulle ju kunna få Dahlén en dag i kassan. Bilbolaget skulle ju kunna få besök av spelare som hjälper dom att sälja bilar en dag. Typ.

Enkrona-konceptet ökar ju, som jag förstår det, inte publiktillströmmningen på längre sikt. Det ger mer klirr i kassan. Men det bygger på att alla betalar lite (valfritt) mer. Har svårt att tänka mig att nån som aldrig går på hockey väljer att göra det när det är lite dyrare.

Brasklapp; jag kan ha missuppfattat hela grejen med enkronamatchen.

Samarbete mellan Modo och Timrå är jag för. På något sätt. Men det är ju sällan dom matcherna som drar lite publik. Sist hade ju inte vi speciellt många platser tomma. Vi behöver hitta sätt att öka publiksnittet hela säsongen.
Kommentera