1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581722 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1860729

Sv: Apropå nånting...
Kongo: Fatta om vi skulle ta klivet upp den här säsongen. Då kan man snacka om tajming. Mest optimala säsongen någonsin för avancemang och vice versa, den absolut sämsta att åka ur
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
SHL vill ju kopiera NHL o KHL vilket innebär att om inte Sv HF tar tag i detta så blir HA en farmarliga där det kommer att skickas spelare upp o ned mellan ligorna. Vill vi fortsatt ha en lånecirkus för att klubbarna i HA ska ha råd att bedriva verksamhet? Får SHL fortsätta styra ishockeyn så kommer det bara gynna de som tillhör den ligan. Sen måste HA som organisation bli betydligt tuffare mot SHL o Sv HF.
Vidare så måste förbundet satsa mer medel på juniorhockeyn, delar av pengar från Tv avtal, centrala sponsoravtal m.m ska spridas ut till klubbarnas J - verksamhet och inget annat.
Utöver det nya tv avtalet så finns det ju en del lag i SHL som inkasserar en bit över 20 miljoner årligen från resp kommun, Växjö ”lånade” 300 miljoner av kommunen, Frölunda räddades av ett lån... då blir det lite löjligt att ett av förslagen var att HA föreningarna skulle ha ett eget kapital på 4 - 5 miljoner.....
Att SHL lagen är rädda om sina avtal är ju inte konstigt det hade vi varit oxå om vi varit i SHL.
Lag 13 o 14 i SHL kommer att gå all in med förstärkningar och hoppas att det räcker i vårens kvalspel och vad blir över för de HA lag som vill satsa för att gå upp?
Nä jag håller med om förslaget att sista lag i SHL åker ur direkt och seriesegraren i HA tar deras plats.
Gott Nytt år o skål!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Antagandet om den kommande gigantiska sportsliga klyftan kan vara ganska överdriven. Enkelt uttryckt: Rögles trupp kommer inte bli dubbelt så bra för att samma spelare tjänar dubbelt så mycket.
Kommentera