1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580414 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1861175

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2018-01-03
Olle: Om man bortser från de första 10-12 omgångarna då laget spelade hockey som den ska spelas, så har Hauken varit vår räddare. Han är den enskilt bästa spelaren denna säsong, i särklass.
Håller med Olle helt och fullt.

Med facit i hand så känns Dahlén och Lavoias inträden bra rent marknadsmässigt men inte lagmässigt.
Dahlén har gjort mycket poäng men han har, med handen på hjärtat varit väldigt egotrippad i sitt spel. Defensiven lämnar mycket att önska.
Lavoia är lite samma typ. Andersson har inte lyckats sätta ihop dem i rätt formationer tycker jag.

Tycker Timrås spel är för tråkigt. Ingen vågar sticka ut. Ingen offrar sig för att komma in på mål. Var är tacklingarna?Var är passningarna som sätter upp motståndarna.

Nu kommer raset!,

Fxxk!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2018-01-03
kulltorp: instämmer angående Dahlén/Lavoie. Visst producerar Dahlén men det är som att han ska axla hela laget och vinna alla matcher åt oss. Tar alldeles för många svaga avslut från omöjliga vinklar som om ingen annan än han kan göra mål. Som att det krävs drömmål i varje match för att Vancouver ska kalla tillbaka honom och slänga in honom i hetluften. Vi kunde vinna matcher och leda serien innan Dahlén anslöt, jag tror vi kan göra det igen. Jag tror inte att ett semiprofessionellt Allsvenskt lag kan hantera en profil som Dahlén. Det går inte att ställa krav på spelaren, han får köra sitt race annars drar han någon annanstans, lite som en lockoutsäsong i Mora IK. Vi har honom på nåder, ungefär som alla lag har med sina talanger på lån.

Bara en notis på området ”ja men Dahlén producerar ju” - Ja det gör han men han skjuter också 2/3 mer skott än någon annan i laget. Grovt räknat, om Hållander sköt lika många skott som Dahlén så skulle han (med rådande poängsnitt) ligga på 27 poäng i år, 2 bakom Dahlén. (Valfritt mattesnille får rätta mig på detta)

Dahlén/Lavoie drar publik men hur stora slutsatser kan man dra där? AIK, Modo, Löven och Leksand drar fler besökare i snitt och dom har ingen Dahlén. På vissa här låter det som att vi ska stå med mössan i hand för att Dahlén har valt att spela med oss, det tycker jag är fel. Vi spelar om klubbens existens och om att avancera upp i seriesystemet för att sedan stanna. Dahlén är en pusselbit som kan bidra till detta men främst är han hos oss för att spela sig i form så att han kan krita på ett fett flerårskontrakt för Canucks och bygga ett liv som mångmiljonär och ekonomiskt oberoende. Kvar står vi med skulder hos fogden och en ny tuff säsong att se fram emot i hockeyns allsvenska bakgård. Tror man att Dahlén kom tillbaka till Timrå IK för att spela upp vår ärofyllda klubb i hockeyns finrum, få tröjan hissad i taket och gratis varmkorv i kiosken på livstid så är man naiv något så förbannat.
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2018-01-03
kulltorp: Enligt mig är du helt spott on, mycket bra och träffsäker analys!
Kommentera

Sv: Södertälje SK - Timrå IK 2018-01-03
Jag förstår inte, vad är det folk ser som gör att Timrå är det bästa laget dom mött? Inte första jag ser skriva sådär. Tycker vi har varit helt under isen i typ två månader och ligger typ enbart i toppen pga Haukelands storspel match efter match och mycket tur.
Kommentera