1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581320 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1866196

Sv: Apropå nånting...
Jockz: "Storebror" har ju att göra med att personen i fråga är äldre än den andra, så faktiskt om man ska se vad "storebror" betyder så är ju ni faktiskt storebror till Modo på det viset. Hade faktiskt ingen aning att ni var före med hockeyn.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Storebrorhär:

Beror väl på hur man ser på detta, i sportsammanhang används ju ofta storebror/lillebror för att beskriva styrkeförhållandet historiskt, ekonomiskt osv och inte åldersmässigt. Använder det själv för att syfta till historiska resultat och storlek, och där ligger Timrå ganska långt efter i sm-guld, sm-finaler, maraton tabellen, antal fostrade stjärnor osv. Så där är Timrå definitivt lillebror om man med detta menar styrkeförhållanden över tid..

Sedan är ju klubbarna svåra att bedöma då bägge bytt namn och grejat, Timrå har ju en fusion med Sundsvallshockey i sin historia som svärtar ner så ska man kolla när nuvarande klubbnamn började användas så gäller mitten av 90 för Timrå och slutet av 80 för Modo.

Original klubbarna som Timrå och Modo kommer ur, grundades väl bägge 1921, men Timrå tog in hockey i slutet av 30-talet och Modo var väl året efter.

Just nu är det iaf klart att lillebror är starkare och bättre än storebror.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Storebrorhär: I slutet på 1937 startade dåvarande Wifstavarvs IK ishockeyverksamheten. I januari 1938 spelades den första matchen.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
... Så verkar Tomas Ros redan räkna hem Timrå som seriesegrare. I sin krönika från i går skriver han att AIK går en kamp med Leksand och Pantern om att ta den andra finalplatsen.
Kommentera