1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

576267 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1873721

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2018-02-21
JobbaPuck: Jag tycker egentligen att Olofsson inte varit så bra på ett tag nu. Känns lite oschysst att fortsätta köra så hårt på honom som förstacenter även dom matcher där det går dåligt. Erik Karlsson har producerat bättre under säsongen och borde då ha rollen som förstacenter.

Angående powerplay så har flera mål kommit på passningar mellan Lavoie-Dahlén. Det är den enda jag tycker funkat bra i pp. Men om motståndaren läser det så går det bara att göra mål på individuella prestationer som du säger. Larsson tycker jag fungerat ganska bra på blålinjen om man bara tänker sig att han ska hålla kvar pucken i zon och spelfördela. Men han skjuter nästan aldrig vilket gör att han inte blir ett hot. Vem tycker du vi ska använda i hans position istället? Om han ska spela med Lavoie så måste spelaren vara vänsterskytt. Westin har ett av dom bästa skotten i laget och skulle kunna vara ett hot, men han känns för klumpig för att kunna spelfördela och röra sig på blålinjen. Tänker att det skulle se ut som när Hallin spelade back i PP. Den andra backen som kan spela offensivt är Hardegård, men han verkar inte ha en så bra säsong i år. Vad finns kvar då? Dahlén skjuter bra men han har redan en roll på högersidan. Jag själv kan inte komma på någon bättre lösning än att spela Larsson som back i första powerplayuppställningen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2018-02-21
John Cena: Lavoie-Dahlén, när gjorde de mål senaste på det sättet? Om vi ska lyfta ytterligare ett problem så är det att Lavoie allt som oftast söker en avgörande passning alldeles för snabbt.

När det gäller Larsson så har det blivit så att motståndarna inte behöver kliva upp på honom. Man behöver som sagt inte ha nån är grindvakt på blå. Många framgångsrika powerplay har fem forwards. Är man inte speldum så fixar man det. Men visst, Hardegård är en som i min bok skulle kunna bidra mer som back. Dahlén skulle absolut kunna ta steget upp då det finns andra som kan ta hans roll till höger. Ett annat alternativ är Karlsson. Han har visat tidigare att han har ett ordentligt löd i bössan.

Att lita till att individuella prestationer ska fixa biffen är inget vidare att luta sig mot.
Kommentera

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2018-02-21
John Cena:

Vårt PP är inte helt optimalt idag, även om det funkar hyfsat bra. Faran tycker jag är att vi kör med endast en back på blålinjen. Vi blir sårbara för kontringar samt inte kan skjuta direktskott från back lika frekvent. Westin om han ska lira pp skulle jag vilka kunna se framför kassen i en ”Holmström” roll. På backplats vill jag ha Kinnvall om vi ska fortsätta som nu. Men överlag behöver pucktempo gå upp, just nu letas det avgörande passningar konstant. Istället för att spela enkelt.
Kommentera