1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

576274 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1873669

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2018-02-21
JobbaPuck: Svarar på mitt egna inlägg från igår angående några reflektioner.

Var det verkligen motiverat att spela Hållander och Olofsson? De kom hem i måndags efter en hektisk tid i nordamerika. Oavsett så fick de för mycket förtroende, särskilt den sistnämnde.

Nåt annat som stör är päpä-spelet. Att vi ligger tvåa rent statistiskt är starkt, men det känns mer som om att det är baserat på indviduella prestationer än ett väl fungerande och uppställt spel. Hampus Larssons roll förstår jag inte. Som det är nu är han inget hot från blå överhuvudtaget. Vi behöver ingen back där för att safea. Det vi behöver är nån som tar avslut. Man ser också att lagen jobbar djupt i boxen och skär av diagonalaren som Lavoie i 95% av fallen vill slå, och detta gör de mycket för att just Larsson är stationär och inte kommer till skott. Alternativen bör vara flera. Vi har en hel drös av spelare med offensiva uppsidor.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2018-02-21
JobbaPuck: Håller med dig att Olofsson inte varit bra på sistone o de e lika med Enock som kladdar med pucken här o där och drar även på sig utv men som du skriver måste päpä bli bättre varför inte spela diamant formation i pp en bra skytt på blå två framför målet o dom andra styr runt pucken bara en liten idé som brukar funka i pp!
Kommentera

Sv: Timrå IK - IK Oskarshamn 2018-02-21
JobbaPuck: Jag tycker egentligen att Olofsson inte varit så bra på ett tag nu. Känns lite oschysst att fortsätta köra så hårt på honom som förstacenter även dom matcher där det går dåligt. Erik Karlsson har producerat bättre under säsongen och borde då ha rollen som förstacenter.

Angående powerplay så har flera mål kommit på passningar mellan Lavoie-Dahlén. Det är den enda jag tycker funkat bra i pp. Men om motståndaren läser det så går det bara att göra mål på individuella prestationer som du säger. Larsson tycker jag fungerat ganska bra på blålinjen om man bara tänker sig att han ska hålla kvar pucken i zon och spelfördela. Men han skjuter nästan aldrig vilket gör att han inte blir ett hot. Vem tycker du vi ska använda i hans position istället? Om han ska spela med Lavoie så måste spelaren vara vänsterskytt. Westin har ett av dom bästa skotten i laget och skulle kunna vara ett hot, men han känns för klumpig för att kunna spelfördela och röra sig på blålinjen. Tänker att det skulle se ut som när Hallin spelade back i PP. Den andra backen som kan spela offensivt är Hardegård, men han verkar inte ha en så bra säsong i år. Vad finns kvar då? Dahlén skjuter bra men han har redan en roll på högersidan. Jag själv kan inte komma på någon bättre lösning än att spela Larsson som back i första powerplayuppställningen.
Kommentera