1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581619 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1890064

Sv: SHL-kval Timrå IK - Karlskrona
Gallo har ju blivit en favorit. Satt vid mittlinjen i onsdags. Under uppvärmningen så åkte Gallo vid mittlinjen flera gånger o slängde käft med några KHK spelare.
Bästa var när en KHK spelare kom dribblandes med pucken längs mittlinjen, Gallo mötte honom, slog till klubban, tog pucken o drog...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SHL-kval Timrå IK - Karlskrona
Hahl Bundy: Vilmos "Radar" Galló, vilken hjälte!!
Kommentera

Sv: SHL-kval Timrå IK - Karlskrona
Det är svårt att undgå vad som händer ikväll. Alla talar om det, det går nästan att ta på. Det ligger en spänning i luften som är kusligt häftig.
Den som påstår att det inte råder hockeyfeber i kommunen, ljuger!

Ärligt talat trodde jag inte, ens i min vildaste fantasi, att jag skulle få uppleva detta igen, under min livstid. Det är stort!

Folk laddar överallt. Jag möter människor på ”byn” med TIK-halsdukar, jag ser skoteråkare som bytt sin skoteroverall mot TIK-tröja, jag får höra att flyget är fullsatt och att ca 1000 Timrå-supporters är på väg ner. Jag får sms, messenger och mejl från engagerade och exalterade TIKare. Helt galet!

Plötsligt är det inget problem att betala 5000:- för en flygbiljett ner till Karlskrona för att följa och ge sitt stöd till laget.
Plötsligt vänder även den största pessimist. Det blåser positiva vindar!

Bygden, supportar, skeptiker, ointresserade...you name it. Nu är vi där igen. Dagen är samma, en fredag. Då, 2000, var datumet 14 April, idag 6:e. Annars är det samma känsla. 18 år senare, som Ledin hade uttryckt det: ”åh åh det ligger i luften”.

Exakt alla vallfärdar, inkluderat alla dysterkvistar, samlas. Lilla Timrå, ni vet där det luktar äckligt och ingen vill bo, det är där det händer ikväll. Det lilla samhället som alla stora kvällsblaskor negligerade, gjorde narr av...är där igen. Föreningen med en genuin historia, en hockeykultur, har chansen. I kväll kan det bli sant på nytt. Ett SHL-kontrakt ligger i potten, en chans att liksom återställa hockeykartan så som det såg ut på det gamla hederliga 80-talet.

Jag har, som sagt, svårt att sätta ord på allt. Det är overkligt. Men så fantastiskt roligt!
Till och med kidsen snackar oavkortat om kvällens fight, spänd av förväntan.

Hyperventilera några timmar till sedan sätter allt igång.
Huga!
Kommentera