1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581017 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1898359

Sv: Silly Season 2018/2019
John Cena: Det där du beskriver tror nog jag kom lite som en följdeffekt av att vi var så starka direkt på målvaktssidan. Backarna växte enormt av det och sen blev det någon väldigt finstämd dynamik däremellan. Välsmörjt. "Enkelt", om man så vill. "Smart" fungerar lika bra. Synonymt i det här fallet, som jag ser det.

Speciellt många poäng från backplats blev det ju dock inte, förutom kanske i kvalet då. Och det finns väl ingen större anledning att tro att vi kommer växla upp på den fronten i år heller, vårt fokus måste fortfarande vara att släppa in så få mål som möjligt. Tänk om vi kunde fortsätta att vara det laget med starkast defensiv men som på samma gång är roligast att se på. Tidigare har jag nog tänkt att det finns lite av ett motsatsförhållande däremellan.

Gällande Carlsson så vet man ju inte hur alternativen ser ut, han är den ende som nämnts på senare tid. Backar med offensiv uppsida (om än på annan nivå) har vi redan och enligt mig finns det inget annat fokus för den sista backplatsen just nu än att denne ska vara utpräglat defensiv. Det stämmer ju in på Carlsson åtminstone. Jag skulle kunna tänka mig att testa honom i år och faller det väl ut så är det där med att han bor och vill bo i Sundsvall en bra grund för att bygga på en framtida SHL-stomme. Rutin har han i massor, vilket är en bristvara i övrigt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2018/2019
Knylan: "starka på målvaktssidan" blir vi nog bara om Brattström blommar ut för läser man dagens intervju i ST med Haugen så låter det ju på honom som att han är klar för TIK... om han själv vill. Har inget emot Haugen men nog behöver vi ett betydligt starkare kort som 1a målvakt om vi ska ha 2 lag bakom oss. Vill minnas den säsongen AIK gick upp och värvade in Viktor Fast i mål. Trots att de utespelarmässigt var seriens sämsta lag så var de inte sist i tabellen.
Kommentera