1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

578016 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1900693

Sv: Apropå nånting...
Om det är någon som bor i Timrå och vill se en Lill-Strimma-staty så finns möjligheten att på ett smidigt sätt lämna in det som ett medborgarförslag - se länk. Gör gärna det så väcks frågan till liv!

---

Lill-Strimma borde bli staty på torget i Timrå

Lennart ”Lill-Strimma” Svedberg. Världens bästa back. En jordnära lagspelare som alltid tog sig tid oavsett vem som ville ha en autograf. Minnet av Lill-Strimma lever kvar hos alla de som såg och mötte honom samt som en legend i folksjälen. Mytomspunnet är också suset som gick i publiken när Lill-Strimma vände upp från egen kasse, uppåkningar som ofta ledde till mål.

Lill-Strimma var populär över hela landet, och särskilt då i Sundsvallsregionen med hemmaklubben Timrå IK. I Timrå finns ett centrumtorg som skulle kunna ges en ny dimension i form av en Lill-Strimma-staty. Det skulle tillföra torget en själ, vårda ortens historia och stärka dess identitet. En stark och positiv lokal identitet är viktigt för Timrå och kommunens framtida utveckling.

Hockeyälskare

www.st.nu/artikel/opinion/insandare/lill-strimma-borde-bli-staty-pa-torget-i-timra
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Kongo: jag är kluven till det, vi snackar trots allt om ett rattfyllo men det är väl essensen av det hela med en äkta Timråbo.
alkohol och idrott i symbios.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
”KRÖNIKA: EN STARK SUPPORTERKULTUR ELLER LULEÅ LIGHT?

Sedan ett antal år har Timrå IK en strategi med huvudprincipen att utveckla unga svenska spelare. Strategin bygger på Timrå IK:s förutsättningar; klubben har en begränsad ekonomisk resurs som också innebär att oetablerade spelare har större möjlighet att få en större roll, man har ett attraktivt hockeygymnasium och föreningen har ett starkt sportsligt kunnande. Målet med strategin är att föreningen ska vara så framgångsrik som möjligt. TIK har systematiskt och målmedvetet följt sin strategi, vilket också lett till sportslig framgång.

På samma sätt går det att arbeta med publik- och upplevelsemässiga frågor där man får se till vilka förutsättningar Timrå IK har, och vilket eller vilka mål man vill ha. TIK har som bekant en begränsad ekonomisk resurs och styrkor såsom en stark tradition med en supporterkultur som är i en mycket positiv utveckling. Den begränsade ekonomiska resursen innebär att Timrå IK sannolikt inte kommer att kunna vara ledande på investeringar i teknisk utrustning likt NHL eller svenska klubbar som exempelvis Luleå och Växjö. Denna begränsning kan dock visa sig vara Timrå IK:s lycka, genom att en teknisk show missgynnar och kan tränga undan supporterkulturen. Istället för att vara show-mässigt sämre än Luleå och Växjö kan Timrå välja en annan väg, baserat på styrkan i supporterkulturen med ett kokande Västra stå som den självklara spjutspetsen. Luleå investerar dyrt i ljus- och ljudeffekter, Timrå kan med enkla medel prioritera att arbeta med förutsättningarna för klacken och att gynna supporterkulturens utveckling. LHF får gärna bli bäst på ljus om TIK:s redan grymma klack blir ännu bättre, och rent upplevelsemässigt ser vi definitivt hellre ett supporteranordnat tifo i Medelpad än världens bästa(?) ljusshow i Norrbotten. #timraik

VSRED”
Kommentera