1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580939 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1918349

Sv: Timrå IK - Luleå HF 2018-10-30
Vilken kämparanda killarna ändå visar, Svedberg gjorde inte ett rätt igår och målen bara rinner igenom, trots det så krigar dom på.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Luleå HF 2018-10-30
diffe: Ja men mot HV var det tvärtom... då var det Svedberg som räddade oss trots ett lite blekare spel från utespelarna. När både Svedberg och laget har en bra dag är vi nog rätt svårstoppade men det är ganska uppenbart nu att vi har inte råd att fuska med detaljerna eller ställa in skridskorna och ge 95% och förlita oss på skills. Noggranhet och jävlaranamma och vi är ett SHL lag även nästa säsong!
Kommentera

Sv: Timrå IK - Luleå HF 2018-10-30
diffe: håller med. Grym respect för det! Lätt att dras med under match och bara fokusera på det som gör att man torskar matchen, men så här i efterhand är resultatet faktiskt ganska oviktigt. Man hade det bästa offensiva spelet på typ en månad, och man lyckades trots allt undvika totalkollaps trots Murphy's lag och en (för dagen) slips i mål...det tar vi med oss.

Forceringen i sista var inte så mäktig dock, och jag blev lite förvånad över att man inte kunde desperatköra mer på chans. Men det är väl begränsningen i det här laget, förmågan att dra igång ett snabbt och rakt spel från egen zon. Släpper vi en tremålsledning kommer vi nog alltid att vara ganska lätta att spela av för en motståndare som kan spela samlat och tålmodigt.
Man såg också hur lätt Lule hade att få ut puckarna när vi försökte hålla press. Där har vi en av skillnaderna mellan en SHL-backuppsättning och en HA-dito.

Angående backarna: hur går tankarna? Spelar man en spelare som Drugge (som de facto inte är SHL-mässig än) tycker jag att man ska låta honom få köra sitt spel fullt ut. Lira PP, uppmuntras att lira kreativt. JJ på linjen i PP är kanske mindre riskabelt vad gäller trygghet och förmågan att inte stressas till pucktapp, men det känns lite märkligt. Alternativet är att låna ut Drugge och låta honom fortsätta utvecklas i HA. Eller bryta kontraktet. Att ha honom som en riskminimerande fjäderviktare som bara letar position i egen zon känns meningslöst.

Hoppas Svedberg studsar tillbaka. Räknar dock med att Wursten startar nästa match. Räknar vidare med att Lule dels kommer ha mindre sjukt flyt, men att dom samtidigt kommer vara sjukt jobbiga. Kommer krävas en uppryckning främst defensivt från Timrå om vi ska kunna få till en jämn match. Dags att göra en bra bortamatch nu. Gillar iofs att vi är jobbiga hemma, men det är lite onödigt att vi är helt ofarliga borta.

Är Olsson avstängd? Vem kliver isf in? Och, apropå Olsson: skulle nog säga att han så här långt är en betydligt större besvikelse än Guter. Förväntade mig en lurig speedkula Collberg-style, men det här han inte uppvisat hittills. Vet inte om tacklingen igår delvis tillkom i ett frustrerat försök att komma in i det och ta för sig. Hursom blev det inte helt lyckat. Hoppas Freddan et al får ordning på honom och att han själv kan steppa upp. Inte bra om båda våra på förhand hetaste fw-värvningar floppar...
Kommentera