1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581244 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1921762

Sv: Timrå IK - Djurgårdens IF 2018-11-13
Olle: Inte Hardegårds fel att Printz också ställde sig bakom egen kasse vid 2-5.

Jag tyckte att det lät lite märkligt och det finns väl onekligen fog för att fortsätta att nästintill tycka att det är ofattbart att vi så hårt fokuserade på att hitta "storlek" och "tuffhet" inför säsongen. Minns man fjolåret så stod vi alltså för den defensivt bästa prestationen i HA någonsin, om man då räknar antalet insläppta mål som den absolut främsta framgångsfaktorn. Och det får man väl, det är det enklast mätbara. Visst, vi hade Didrik Strömberg. Han gjorde en fantastisk säsong, men den främsta arkitekten ser jag tveklöst i Hampus Larsson. Han kom in och vi fick helt plötsligt ordning på allt, kombinerat med att Haukeland direkt kom in och storspelade redan från start. Ingen annan back har varit viktigare för oss under den senaste tioårsperioden, inte vad jag kan komma på i alla fall. Robinson var grym men han färgade inte av nämnvärt på vår defensiv i övrigt.

Fjolårssäsongen såg rätt brun ut på förhand men det hände något med Larssons intåg, helt plötsligt hade vi en defensiv härförare. Jag trodde i min naivitet att det fanns några geniala drag bakom den utvecklingen, geniala drag som man sedan skulle kunna spinna vidare på i år. Detta trots avancemanget och det som tillkom med en väldigt rumphuggen silly. Men så började man istället prata i stort sett enbart om "storlek" och att vi skulle bli "tuffa att möta". Detta enbart genom att värva 1-2 stora och starka backar, för det är tydligen sånt man måste ha i ett SHL-lag. Så kan det säkert vara, men det är ju lätt att titta på de krassa fakta vi nu har i handen och peka på att det kanske inte riktigt var vad vi behövde.

Kontentan är att vi nog måste omvärdera läget. Det spelar ingen roll att Printz är 193 cm och STOR och STARK när han tar vägen bakom mål istället för att ställa sig framför mål vid läge 2-4. Han är förmodligen urstark rent muskulärt, men jisses vilken svag hockeyback. Hur fan ser hans siffror ut NU egentligen? Corsisiffrorna var ju fullständigt katastrof redan för 10 matcher sedan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Djurgårdens IF 2018-11-13
Knylan: www.st.nu/artikel/ishockey/shl/timramalvakten-sjalvkritisk-efter-tunga-forlusterna-jag-har-ett-stort-ansvar det är ju bra iallafall att Svedberg inser att han måste vara på topp varje match!
Kommentera

Sv: Timrå IK - Djurgårdens IF 2018-11-13
Knylan: Nä vi behöver mera korta små rädda spelare omskolla Berglund Boyes till hårdföra backar vakna se verkligheten vem av backarna förutom Larsson får godkänt????. Nubben lös ut Didrik skeppa finnen molinder Söderberg så vi får in en back som kan ta för sig inte spela damhockey
Kommentera

Sv: Timrå IK - Djurgårdens IF 2018-11-13
Knylan: "Inte Hardegårds fel att Printz också ställde sig bakom egen kasse vid 2-5."

Nja, om man ska analysera hela situationen så är Printz nedanför förlängda mållinjen klart innan Hardegård där han försöker att screena Djurgårdare i sarghörnet. Sedan stormar Hardegård dit och lyckas okontrollerat rafsa iväg pucken bakom mål till Djurgårdaren på andra sidan, med följden att bägge backarna är helt ur position. Printz väljer sedan fel väg runt buren när han ska tillbaka.

Jag kan dock tycka att ett mer moget spel av Hardegård hade varit att positionera sig framför mål och låta Printzen reda sig själv i första skedet.
Kommentera