1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581017 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1926378

Sv: Färjestads BK - Timrå IK 2018-11-28
Ett fall framåt eller helt enkelt en match vi borde ha vunnit?

En match där Svedberg skulle vara helt omutlig.
En match där Guters spets skulle ha varit tungan på vågen.
En match där laget sliter som om det är den sista matchen i livet för att försvara sin bräckliga uddamålsledning.
En match där vi supportrar håller andan så fort motståndarnas förstakedja står på isen.
En match där en icing är tillräckligt för att skapa fullblodsångest och nagelklipparen får rosta vidare i nån badrumslåda.
En match vi vinner på vilja mer vilja, våld och vaselin.
En match som motståndarna efter slutsignalen alla suckar djupt och tänker "vilket helvete det är att möta Timrå".

Ungefär så, såg mina framtidsutsikter på scenariot "hur kommer Timrå agera för att vinna mot ett underpresterande FBK på bortaplan i slutet av November" ut, i början av September.
Och lite av det tankefostret lever kvar i mig, trots att det inte finns något direkt konkret som stödjer detta sett till den sammantagna prestationen från laget fram tills nu.
Jag vet att mina förväntningar inte är grundade på någon som helst understödjande fakta.
Jag vet att sannolikheten för besvikelse är överhängande mycket mindre om jag är realistisk.
Men likt förbannat är denna förlusten bland de värsta hittills, för jag hade hela 3 månader tidigare bestämt mig för vinst ikväll.

Torsdag morgon, en natts sömn och ett par stärkande koppar kaffe senare kommer jag på mig själv tänka "ett fall framåt iallafall, nästa gång, då jävlar kommer ingen tänka på hur skönt det är att vinna även fast man spelar dåligt".
Defensiven såg stabilare ut, straffen var billig och Svedberg ska ta alla puckar han ser nästa gång.
Vi höll oss utanför utvisningsbåset, laget jobbade på bra i två perioder, nästa gång blir det tre.

Nästa gång.

Supporterskap är en jäkla märklig företeelse ändå, en vanlig människa hade aldrig sökt bättre utgångslägen för sannolik besvikelse i samma utsträckning. Att helt enkelt konstatera att "vi är inte bättre än såhär" och gå vidare måste vara väldigt mycket mera lättsamt än att jaga anledningar för varför nästa insats kommer vara annorlunda. Och för vad? För att kunna säga "jag stod fast när andra svek"?
Det är ju jag som är konstig, glöm medgångssupporter, jag är ju motgångsupporter, vem fan vill vara det, det är ju underhållning med en aktör som har ansvar att leverera vi snackar om?
Hedersamma förluster finns bara för sådana som mig, för att ge mig hopp och är du någon annan, bara att gratulera!

Nog om detta.

Matchen då?

Bästa förstaperioden på bortaplan denna säsongen och inte total kollaps i andra, härligt!
Om man däremot hade man tejpat över resultatet och låtit någon bara se 3e perioden hade denne nog gissat att Timrå ledde med ett mål eller fem.

Defensiven är märkbart mycket bättre, en mikrotrend från matchen mot Röggel kan skönjas, synd bara att man inte kunde fått det i kombination med offensiven som inte riktigt levde upp till vad man kanske hade förhoppningar om inför pucksläpp, men den som gapar efter mycket... man kan ju inte få allt!

Tänkte köra igenom laget idag spelare för spelare med start på målvakt

Svedberg:
Idag var det defensiven som skall premieras för den förhållandevis låga Mål i röven statistiken, inte Svedberg.
Han är snabb i sidled och mycket bra på att täcka ytan efter isen men han klarar inte av att hålla upp överkroppen i förflyttningarna och sjunker ihop generellt vilket i kombination med hans relativt lilla kroppshydda gör honom extremt sårbar på högre puckar. Utöver detta har jag som krav att han skulle tagit straffen och megajättens skott. Ett krav jag inte hade ställt på Brattwurst dock.
För det är så han kan göra skillnad och det är därför han är här, våran stjärna, ge oss chansen att vinna.
Och ja, jag vet att det är orimliga krav att ställa, men inte igår, igår skulle han fått bevisa sitt rättmätiga värde och klarade inte av att leverera.

SkinWall:
Straffen kan jag tycka var lite billig men det är likväl dåliga beslut som leder fram till det, hade det tufft med avvägningarna igår och höll in på skotten något fruktansvärt framåt. Har han börjat kolla för mycket på sin egen PPS statistik (som förvisso är helt galen) måhända.

JalleJanne:
Stabil ändå, satte några riktigt trevliga proppar, tycker hans timing och avvägningar blivit bättre och bättre.

Molinder:
Svagaste länken på backsidan igår, gör förvisso inte bort sig avsevärt mycket, likväl ska ju någon komma sist!

oHårdgård:
Bäste back på isen igår åtminstone i 5 mot 5, lyfte sin backkollega avsevärt. Lämnar dock mycket att önska i PP. Har ju höga berg och djupa dalar men där topparna övervägde dalarna i klar fördel.

Hå.larssa:
Stabil som vanligt, klok i avvägningarna framförallt.

Södraberget:
Gör det bra, tycker han är riktigt bra framför mål. Synd att det tog såpass lång tid för honom att komma upp i nivå, annars hade man inte behövt förlänga med Printz.

Doktor Druggels:
Skämmer absolut inte ut sig, tycker han besitter ett bättre förstapass än majoriteten av de övriga, visade även lite prov på sin kompetens i offensiva zonen samtidigt som han verkar bättre rustad för att anpassa sig till sina begränsningar nu i kontrast till tidigare. Hoppas och tror att han kommer ta Molinders plats på Lördag och vidare skulle jag vilja se honom på OHårdegårds plats i PP. Vad som talar emot är väl Freddans "if it aint broke dont fix it" coachning även då det är uppenbart att vad som funkar och inte skiljer mig och Freddan åt på den punkten.

NHLWedin:
Kom inte till dedär riktiga "Anton lägena" igår som man annars är van vid, spelar dock med mycket självförtroende och är ett konstant hot så fort han har pucken, behöver dock producera för att vi ska ha chans att vinna matcher, stort ansvar på honom.

Dansken:
Gör väl inget bra och inget dåligt, med undantag för att bränna lägen då, dock är han egentligen ingen spelare som skall ha de kraven ändå. Jag förstår bara inte riktigt vad han gör i 1a kedjan, malplacerad sett till spelartyp och omgivning.

Laxen:
Fyfan vad stark han är efter sargerna, miniJagr. Klev av skadad, håller verkligen tummarna för att det inte ska vara något värre.

Ohlsson:
Mycket bra igår, måste vara snabbast på skrillorna i laget, kom till lägen men har en jäkla förmåga att missa mål. Klar förbättring i stort. Han har ju faktiskt egentligen inte spelat så himla mycket hittills, jag kan nog erkänna att min bedömning av honom varit lite orättvis.

Rensfeldt:
Stor stark, tekar bra, känns lite lugnare hemma i soffan när han är på banan. Tenderar till att spela lite väl nätt och känns ibland som ovän med pucken.

I am Robot:
Gör några finurliga saker i anfallszon, fantastiskt på att behärska sin 7 metersklubba. Lyft sitt spel över hela banan även om han aldrig kommer spela ett BP. Dock inga PP poäng ikväll så därför UK.

Hållander:
Personifierar det Timrå IK är för mig, alltid rätt inställning, jobbar stenhårt och belönas med poäng därefter, kanske inte alltid så glamoröst men de är lika mycket värda. Mucho gusto

Olofsson:
Jag vet inte vilken häxa som förbannat denne unge herre, men om nån vet be då denne att sluta omedelbart. Om Rensfeldt är ovän med pucken då är Olofsson den okrönte kungen, behöver spela lite simplare för att få en grundtrygghet i sitt spel för att växa successivt in i det konstruktiva.

Thörnqvist:
Kanske min favoritspelare i Timrå såhär långt, fortsätter på Oscar Sundh spåret. Hade svårt att få igenom skotten i PP igår dock.

Boyce - Blomberg - Gallo

Timrås bästa kedja igår, står de för en motsvarande prestation mot Örebro då kommer jag inte sakna E.B för fem öre.
Ultimat brunkarkedja, kompletterar upp varandra på ett riktigt bra sätt med ledorden "fullt ös medvetslös" som mantra.

Avslutningsvis så står numér Sebastian "muschen" Erixsson på min önskelista hos tomten.

Väl mött

- Läktarcoachens och dennes egna gisserier och utsvävningar
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Färjestads BK - Timrå IK 2018-11-28
TIK-Lund: Bra läsning! men du slog nog rekordet i forumets läääääängsta inlägg ;-)
Kommentera

Sv: Färjestads BK - Timrå IK 2018-11-28
TIK-Lund: Det borde inte ens har blivit straff säger jag.
Kommentera