1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581574 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1935790

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Om Corsi % är sanningen så borde man ju då ge mer speltid till tex Madsen och Blomberg än just Wedin, då sannolikheten är att vi i % skjuter mer framåt än vi släpper till bakåt?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
NDR: Du får inte glömma bort att ställa corsi% i förhållande till annan statistik som exempelvis poäng. En puck i egen defensiv zon skulle mer sannolikt flyttas upp till offensiv dito med Madsen/Blomberg på isen än med Wedin. Men med Wedin på isen blir det sannolikt fler poäng framåt än med Madsen/Blomberg.
Vill man då utnyttja denna statistiken skulle man använda Blomberg/Madsen för att skapa förutsättningarna för Wedin åtminstone framåt.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
NDR: Ja, det vore ju enkelt om allt fungerade på det viset. Helt orelaterat till vilken position spelaren har också, rak hierarki nedåt. Isåfall skulle vi ha en förstafemma med Persson och Salmonsson på varsin kant med Kinnvall som center. Första backpar Törnqvist och Larsson. Boyce i kassen.

Vad är det med den underliggande statistiken som inte är relevant? 'Snacket' runt om i hockeyvärlden går ju lite i den helt andra riktningen.
Kommentera