1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580617 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1938977

Sv: Timrå IK - Malmö Redhawks 2019-01-19
Förstår inte varför folket här klagar på målvakterna? Komigen, inte ens Lehner spikar igen kassen med det här försvaret. Bara acceptera det faktum att 6 av våra backar hör hemma i nåt mittenlag i allsvenskan. Skulle man räkna alla Indianare efter att vi skakar som asplöv när vi någon stackars back fått pucken i egen zon skulle man bli mörkrädd. Måtte vi bara räcka i ett kval för det kommer vi spela. Klart slut!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Malmö Redhawks 2019-01-19
Affe_TIK: Jag tror att det är oundvikligt att inte landa i en kritik gentemot Svedberg med tanke på hur det ser ut och den statistik han stoltserar med. Det går att gå ner på detaljnivå och studera vissa mål hit och dit, men 89,7% i räddningsprocent är fan riktigt svårt att helt avfärda som en oerhört väsentlig del i det mönster som placerar oss på jumboplats. Snittet i ligan ligger på 90,6% sett över de senaste säsongerna.

Svedberg var en väldigt överraskande prestigevärvning. Det logiska hade varit någon random finne eller typ Haugen, istället lyckades vi landa ett klassnamn. Men det känns lite som att vi har en Formel 1-bil i ett STCC-lopp, hans spetsegenskaper är inte helt kompatibla med vårt i övrigt skakiga och orutinerade lag. En aggressiv vinnarmålvakt som kan vara överjävlig i sina stunder men vi kanske mer bara behöver en stabil puckmotare. Svedberg känns mer som en sån som kan ligga omkring 90% i grundserien för att sedan vara 96% i ett slutspel. Typ. Synd bara att ett slutspel och ett negativt direktkval är två helt olika saker.
Kommentera

Sv: Timrå IK - Malmö Redhawks 2019-01-19
Affe_TIK: Nu bjöd ju Malmö ganska flitigt bort lägen i början av matchen igår mem oförmåga bland forwards att lyckas förvalta dessa, plus en målvakt som gjorde det där lill extra igår i Ahlsenfelt. Men som sagt så är det Backarna eller sammspelet mellan backar och forwards som ofta ställer till det. Men jag gillar fortfarande inte Svedbergs kroppsspråk och inställning. Utger inte den där pondusen och lugnet till grabbarna precis. Vi hade behövt ha en matchvinnarmålvakt likt Fasth var för AIK deras förstaår.
Kommentera