1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581244 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1946695

Sv: Apropå nånting...
Jag vill börja med att säga att det är kul att så många är engagerade när det gäller Timrå. När det engagemanget dör, då kan man börja bli orolig för vilket stöd som faktiskt finns för Timrå.

Sen kan jag tycka att kritiken i detta forum emellanåt blir väldigt onyanserad och destruktiv. Såklart så behöver man ventilera sin frustration, men att börja kasta skit på spelare/ledare och bli en domedagsprofet av rang känns ju bara kontraproduktivt.
Denna säsong visste vi på förhand skulle bli oerhörd jobbig, och vetskapen har alltid funnits att vi kommer behöva spela kval när 52 omgångar är avklarade.

Sen är jag inte blind och håller med om att en hel del kunde ha sett bättre ut. Kombinationen försvarsspel (där vi absolut måste räkna in centers ansvar och inte bara backarnas) och målvaktsspel har sett minst sagt blekt ut emellanåt.

Men jag är oerhört hoppfull inför ett stundande kvalspel.
-Timrå kommer att få äga mycket puck, och det har de gjort väldigt bra stora delar av säsongen. Med mer puck i ägo kommer timrå få med sig fler utvisningar, och i pp har vi minst sagt levererat denna säsong.
-Vi har ett sparkapital så det tjuter om det i Wedin. Stundtals har han snurrat upp rutinerad SHL-backar på läktaren. Vad borde inte han kunna åstadkomma mot Larsson/Fernholm eller Dallas?...
-Det är bra go i laget och stämningen är trots förluster riktigt bra

Gällande nästa säsong så är jag även där positiv. Med ett par värvingar, och fortsatt utveckling av våra unga och orutinerade spelare så kan det se bra ut! Nubben brinner verkligen för Timrå, och jag har full tillit till honom.

Jag tycker att vi alla gör det vi kan genom att stötta vårt älskade timrå på plats(hemma såväl som borta) sista 12 omgångarna

Det här fixar vi ihop! VI ÄR TIMRÅ OCH VI GER ALDRIG UPP <3
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
kallekoskinen99: Vi har slagit Mora IK 3 gånger av 3, vi har ett av SHLs bästa powerplay och ändå ligger vi 10 poäng efter Mora. Min analys blir då att vi har seriens i särklass sämsta försvar och målvakt. Coachningen och matchningen av laget är mera svårbedömt. Otur med skador har de flesta lagen. Skillnaden ligger i hur man hittar en bra lösning på problemet. Jag tror inte att stämningen och goet inom laget är på topp om man har med sig en massa förluster inför ett kommande troligt kvalspel. Timrå har nu 6 raka hemmaförluster! och om den siffran blir större i dem 12 avslutande matcherna så kommer det helt säkert att påverka laget negativt.
Viktigt alltså att försöka hitta tillbaka till det fina hemmaspelet vi hade i början av säsongen. Jag bedömer det som högst troligt att det blir kvalspel för Timrå men vi har en bra fördel i att vi kan nu förbereda oss på detta i god tid, slicka såren och komma laddade tillbaka. Kvalspel är något helt annorlunda än serielunk. Det gäller att alla spelare är mentalt beredda på vad som väntar speciellt om vi spelar på Hovet. Det blir små marginaler som kommer att avgöra där den mentala biten kommer att vara oerhört viktig liksom coachningen av laget. Sen gäller det ju också att ta vara på chanserna när dem kommer och utnyttja motståndarnas svagheter. Jag föredrar att vara optimist till våra chanser att hänga kvar i SHL men vill samtidigt vara realist. Tänker på kvalet i fjol ....
Kommentera