1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581613 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1958149

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Det här med kvalhockey är helt väsensskilt från ”vanlig” hockey. Det har man sett många exempel på, inte minst den pågående HA-finalen. AIK skulle ju leka hem detta. Har ledningen i andra matchen också, och sen svänger allt. AIK tar ledningen även i match tre, sen vänder det igen. Helt plötsligt kan inte AIK göra mål, det låser sig fullständigt. Oskarshamns momentum ligger som ett extremt tungt kedjetäcke över alltihop. Det såg ut som vår sjundematch i våras. Allt upphör att fungera för AIK, något som fungerade alldeles utmärkt för en period sedan. Mycket finns att säga om kvalspelets utformning, men det här upplägget är iaf vansinnigt underhållande i vissa moment.

Jag tror inte att det finns något svårare kollektivt moment i svensk hockey än att vinna den fjärde matchen i direktkvalet. Det är det som är vårt enda mål just nu och man ska komma ihåg att ett SHL-lag misslyckats med den bedriften varje år sedan det infördes. Skulle både vi och Mora klara oss så tror jag att det är andra gången under hela 2000-talet som inget lag åker ur. Med det sagt så känner jag mig personligen helt nollad kring vilket motstånd vi får, allt handlar om psyke.

Och att Brattström står då.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Nubben före säsongen: "Vi tar oss an SHL med ett till stora delar allsvenskt lag. Jag bygger ett lag som skall klara kval."

Upp till bevis snart
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Är de inte AIK?s offensiv, så äre backar a, målvakterna, taktiken, psyket mm så äre nåt annat. Nu helt plötsligt är alla rädd för Oskarshamn så jävla kul å läsa, så dum många här inne haha!
Kommentera