1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581717 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1961785

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Ja, fuck me sideways vilken matchjävel! Bittert för Oskars som var bättre i 60 minuter, men likförbannat gick på pumpen. Som andra konstaterat - den känslan kan vi alltför väl.

Men, det syntes att Oskars var inne i matchtempo och fullpumpade med självförtroende. Timrå såg överlag rätt sega ut. Och försvarsspelet var stora stunder horribelt. Inte blev det bättre av att Svedberg inledde med stora skälvan och skänkte bort ett mål direkt...

Nu är vi inne i det och vet vad som väntar. All press på Oskars på fredag. Hur hanterar dom en så bitter förlust? I finalen mot AIK studsade dom tebaks efter utskåpning i första, och det finns väl risk för att dom växer av faktumet att dom faktiskt var bättre under ordinarie tid. Å andra sidan - trots det blev det pisk...

Men, hörrni! Hur jävla gött mår män ändå inte nu. Få saker är skönare än en sån här seger. 15 sekunder från torsk, kvittering, skott i stolpens insida i sudden...och ett sent, sjukt skönt sudden-avgörande.

1 down, 3 to go! Hockey är en underbar sport!
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Bragd-Birger: håller med om mycket men INTE att Oskarshamn är ett bättre lag än oss över 60 minuter. Dom spelar på våra svagheter på ett kompetent sätt men precis som oraklet förutspådde så är Oskarshamn usla i mittzon, dom släpper in oss gång på gång och vi får föra matchen. Vi får spelar i offensiv zon mycket mer än vad vi är van vid.

Det här med att Oskarshamn är skickliga defensivt, den som säger det röker fel svampar. Dom är toppklass i offensiven, dom blixtrar till med helt fantastiska passningar men dom ställer upp med klassiskt Södertäljeförsvar och släpper in oss i zon gång på gång.

Måste säga att det här är en klassisk läktarseger. Till er som står där och hejar fram laget när vi släpper in ett mål med mindre än två minuter kvar, ni är hjältar. Det är ni som vinner den här matchen åt oss. På isen var vi BEDRÖVLIGA defensivt, det är sämre än vad vi visade upp under seriespelet. Svedberg ska inte starta den här matchen. Jag hoppas att man vågar ställa bratten i målet nästa match, hans lugn har en påtaglig positiv effekt på vårt undermåliga försvar.

Oskarshamns ”fantommålvakt” släpper fem skitpuckar ikväll. Inte misstag men han är inte övermänsklig på något sätt. Oskarshamns ”kaxiga” uppspel framför egen kasse höll på att straffa sig gång på gång. Hade vi haft en vassare offensiv hade den här matchen varit död efter två perioder.

Man kan fastna vid att vi snubblar in kvitteringen med sekunder kvar och påstå att vi kommer undan med ”tur”. Eller så kan man ta fasta på att vi går in och för en match från första minut med ett lag som inte spelat match på två veckor. Jag tror vi växer från det här. Det här var ingen slump.
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Får be om ursäkt till städpersonalen i NHK Arena. Är ganska säker att jag sket ner en stol i 4e perioden. Men jävlar vilken match de blev! Och så förbannat skönt med seger! Men lite bättre på fredag tack. Tuggat igenom min årsförbrukning av valium redan.

Lånar några ord av den vise mannen SMÅLAND: IKVÄLL RINN DE LÄTT!
Låst ämne