1150x200-x1KZdWv1.jpg

Timrå IK

518543 inlägg · 6218 ämnen

Inlägg #1961813

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Till alla hoppfulla IKO-supportar hälsar Bachman Turner Overdrive: You ain't seen nothing yet!
+2
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Det satt långt inne men 1-0 Timrå efter första matchen, mucho bueno grande.

Otroligt skönt att få "halvråna" IKO på första ändå.
Timrå började dåligt och det tog två och en halv period innan det ens började se okej ut samtidigt som Oskarshamn var mycket effektiva. Själv var jag ganska övertygad om att vi skulle få "offra" första matchen för att komma in i tempo och sätta formationer, och framförallt se vart Svedberg står (tycker faktiskt Svedberg var det rätta alternativet att ställa, oavsett resultat).

Denna vinsten kan nog hemmaplansfördelen och sjätte spelaren ta åt sig äran för.

Med tanke på hur mycket tajmingmissar och puckstirr vi visade upp igår i framförallt de första 40 minuterna i kombination med en successiv förbättring ju längre matchen led går nog att härleda till viss nervositet och avsaknat matchtempo.
Två av baklängesmålen igår kommer inte Timrå släppa till igen.
Hur dåliga vi än må vara defensivt så är vi inte såhär dåliga utan det är andra faktorer som ligger bakom, tror vi fått dessa överstökade nu.

Med detta sagt blickar vi framåt men vissa frågetecken kvartstår:

Förstafemman - Det räcker inte med att ha Wedin + vemfansomhelst i linen för att det skall vara en leadingingline, även om Wedda troligtvis skulle producera som andremålis så kan man ge honom bättre förutsättningar än såhär, tror man lite glömt hur mycket Wedin gör för andra spelares framgångar offensivt dessutom.

Sätt för guds skull iallafall Palmberg som center med Wedin, om inte annat bara för tekningsskickligheten. Robots assistpoäng kräver ändå konstruktiv förvaltning och hans mål utanför PP mår bra av ytor.
Sedan vem man sätter som tredjelänk är nog inte sådär superviktigt om man vill jämna ut kedjorna men laxen är en jävel på att vinna sargdueller i offensiv zon, men kan också förstå om staben ser det lite som "kaka på kaka".

Målvakten - Med tanke på att vi vann och hur målen faktiskt tillkom, med undantag för första då, så kan vi nog räkna med att Svedberg får fortsatt förtroende i nästkommande. Förtroendet för Svedbergs kapacitet verkar vara helt outtömligt.

Personligen tyckte jag mig skönja samma jäkla fenomen som varit genomgående 18/19 när Svedberg står; backspelet blir 30% sämre per automatik. Och det finns faktiskt statistik som visar att Timrå släpper till mindre skott överhuvudtaget men i synnerhet i skottsektorn när Korvis står.

Nu är sannolikt den tuffaste matchen avklarad, tacka gudarna för att den var på hemmaplan, helt övertygad om att det kommer se bättre ut redan i första nere i Oskarshamn imorgon, bortamatch till trots.
+2
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Alltså man svek ju Timrå ger aldrig upp och det där för en annan stängde av tvn och gick och lade sig en kort stund efter 3-4 målet. Satt nästan kaffet i strupen nu på morgonen när jag läser att Salomonsson satte 5-4 målet.
Låst ämne