1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581320 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1963040

Sv: Apropå nånting...
Något som jag vet funnit funderingar runt i flera år men som jag inte hört något om på senaste tiden är att byggnationen av en modern arena centralt i Sundsvall. Jag förstår att många av de trogna fansen skulle se detta som något av en skyms, men jag tror att det är absolut nödvändigt om Timrå IK ska kunna etablera sig som en stark spelare i de högre serierna.

Kan vi supportrar på något sätt föra fram denna ”idé” och försöka göra den till verkligen? Eller är det bara jag som tror att det vore bra för tillexempel:
- Sponsorer
- Breda publiken
- Marknad
?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Eugen Sandberg: Men hur tänker du då när du föreslår att Timrå ska spela sina matcher inne i Sundsvall? Varför skulle Timrå välja att spela i den hålan om vi ändå ska byta spelplats?

Stockholm borde väl ändå vara det naturliga valet om vi mot förmodan skulle klara oss kvar i SHL. Speciellt nu när AIK verkar möta hårdare tider. Finns ju ett alldeles utmärkt tillfälle att etablera oss som ett 08-lag med derbyn mot DIF och allt. Bara att håva in sponsordeg och publik i stora lass. Dessutom kanske vi till och med kan återuppta samarbetet med Guldvipporna.

Så vilka tycker att TIK ska till Stacka, upp med en hand? Allt annat vore ju totalt ologiskt och bakåtsträvande.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Eugen Sandberg: Det vore väldigt bra för föreningen Timrå IK med en modern arena inne i Sundsvall. Problemet är väl att Timrå IK har något avtal med Timrå kommun om att de ska spela i Timrå i ett ex antal år? Kan ha fel där, ska forska lite i det.

Men alla de punkter du nämner är bra anledningar till en flytt. Dessutom skulle det vara mycket enklare för besökarna att ta sig till och från arenan med kollektivtrafik. Bussar och tåg går ju från många håll in till centrala Sundsvall i jämförelse med NHK Arena.

Jag skulle även vilja se att arenan byggs på ett sätt att andra sporter är möjliga. Även evenemang.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Eugen Sandberg: Timrå slutar sist i SHL och snittar 3 932 åskådare i en hall som tar 6 000. I dagsläget bör det finnas andra frågor med högre prioritet än en ny hemmaarena.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Eugen Sandberg: Jag känner mest bara att just den frågan känns hyfsat sekundär i dagsläget.
Kommentera