1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581774 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1963045

Sv: Apropå nånting...
Eugen Sandberg: Det vore väldigt bra för föreningen Timrå IK med en modern arena inne i Sundsvall. Problemet är väl att Timrå IK har något avtal med Timrå kommun om att de ska spela i Timrå i ett ex antal år? Kan ha fel där, ska forska lite i det.

Men alla de punkter du nämner är bra anledningar till en flytt. Dessutom skulle det vara mycket enklare för besökarna att ta sig till och från arenan med kollektivtrafik. Bussar och tåg går ju från många håll in till centrala Sundsvall i jämförelse med NHK Arena.

Jag skulle även vilja se att arenan byggs på ett sätt att andra sporter är möjliga. Även evenemang.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
covfefe: Det är ju precis det här som är poängen. Varför skulle någon annan fråga ha prioritet om vi klarar kontraktet? Vi behöver ju ha en arena som människor vill och kan ta sig till. Att man kan gå till en lördagsmatch och sedan smidigt ta en middag på stan. Eller att man jobbar kvar någon timme på kontoret och sen tar en sväng till arenan en tisdag.

För mig som bor 100 mil bort är det ju nästan galet att ta sig till Sundsvall först och sedan resa ut till Timrå för att gå på match. Det vore väl extremt intressant för Sundsvall som region och stad att kunna husera ett SHL-lag.

Vem orkar längre åka ut till Timrå, hur mycket man än tycker om föreningen och klubben?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
covfefe: Hittade en artikel. Timrå hade förbundit såg att spela i Timrå fram till våren 2018. Se länk. Kanske finns ett nyare avtal?

Däremot så är detta inte alls en högprioriterad fråga just nu då vi snittar under 4000 besökare och det inte ens är säkert att vi spelar i SHL nästa säsong.

Låt oss etablera oss som SHL-lag först.
Kommentera