1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581658 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1963642

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Simmalugnt: Skillnaden blir att nästa säsong kommer vårat mål vara att slippa kvala isåfall, i år var målet att klara ett kval.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Synct: Klarar Timrå sig kvar får man en helt andra ekonomiska förutsättningar till nästa säsong. Skillnaden stavas TV-pengar.

Om uppgifterna i kvällspressen stämmer (se länk) får lagen i SHL får 45 miljoner kronor medan lagen i Hockeyallsvenskan får 2,3 kr.

Första året i SHL delar nykomlingen sin andel av ersättningen med det lag som degraderats till Hockeyallsvenskan. Timrå skulle alltså slippa dela med sig till Karlskrona nästa säsong.

Sedan brukar andra säsongen bli svårare rent sportsligt. Nu vet jag inte om det kan bli en mycket tyngre säsong för Timrå än den man fortfarande är mitt uppe i. Just nu samma situation vad beträffar värvningar då det är ovisst vilken serie lagen kommer att spela i. Samtidigt vet vi att klubben dragit lärdom av tidigare misstag och inte kommer att äventyra sin existens genom att sätta sig i ett svårt ekonomiskt läge på randen till konkurs.

Vad vi också vet är att flera av de spelare som klubben värvade för spel i Hockeyallsvenskan nu fått en säsong i SHL. Flera har lyckats, andra har inte riktigt varit där. Under den senaste tiden har vi fått kännedom om flera kontraktsförläningar som andas optimism för nästa säsong och inte minst för ett lyckat direktkval.
Låst ämne

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Synct: Jo men jag står fast vid att Freddan måste bort om vi är kvar ändå. Måste få in en Tränartrio som kan pränta in ett spelsystem där det finns en klar spelide. I 2 säsonger nu har vi levt på ett kontringsspel med Freddan i rodret. Det funkade HA men uppenbarligen inte i SHL. Tycker inte det finns lika klara direktiv och uppenbar spelide om man jämför mot Oskarshamn. Förra säsongen är bar inse att vi levde på en våg där det va uppofrande försvarsspel, Haukelnad och Dahlen som va tungan på vågen. Freddan är en urkass Matchcoach och har ända från förra säsongen inte kunnat bilda kedjor och litat på dem över tid. Skulle inte gråta om Nubben inser detta själv och snackar hit Lill Kenta igen. Satsar på lite mer spets och rutin till nästa säsong. Har Kenta ett par säsonger så vi fäster vpran position i SHL. Sen kan man arbeta på att få hit en coach som är skicklig med unga spelare. Förutsättningen är ju då att vi ens spelar i SHL och att det satsat på våra svaga Juniorlag.
Låst ämne