1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

582421 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1963662

Sv: SHL-kval Timrå IK - IK Oskarshamn
Synct: Klarar Timrå sig kvar får man en helt andra ekonomiska förutsättningar till nästa säsong. Skillnaden stavas TV-pengar.

Om uppgifterna i kvällspressen stämmer (se länk) får lagen i SHL får 45 miljoner kronor medan lagen i Hockeyallsvenskan får 2,3 kr.

Första året i SHL delar nykomlingen sin andel av ersättningen med det lag som degraderats till Hockeyallsvenskan. Timrå skulle alltså slippa dela med sig till Karlskrona nästa säsong.

Sedan brukar andra säsongen bli svårare rent sportsligt. Nu vet jag inte om det kan bli en mycket tyngre säsong för Timrå än den man fortfarande är mitt uppe i. Just nu samma situation vad beträffar värvningar då det är ovisst vilken serie lagen kommer att spela i. Samtidigt vet vi att klubben dragit lärdom av tidigare misstag och inte kommer att äventyra sin existens genom att sätta sig i ett svårt ekonomiskt läge på randen till konkurs.

Vad vi också vet är att flera av de spelare som klubben värvade för spel i Hockeyallsvenskan nu fått en säsong i SHL. Flera har lyckats, andra har inte riktigt varit där. Under den senaste tiden har vi fått kännedom om flera kontraktsförläningar som andas optimism för nästa säsong och inte minst för ett lyckat direktkval.
Låst ämne