1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

518945 inlägg · 6218 ämnen

Inlägg #1971184

Sv: Silly Season 2019-2020
Förläng med Nielsen, Carlsson, Drugge, Hardegård, Berglund, Boyce, Jansson, Kaiser, Madsen, Persson,

Molinder kan gå till ÖSK div1.

Ny tränare, gillar inte Freddans som matchcoach.
+5
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2019-2020
Kovalchuk: Vi har ju samarbetat lite med Borlänge i år i och med utlåningarna av Kaijser och Jansson. Tilläggas bör att jag har obefintlig koll på Hockeyettan, men Borlänge har väl varit ett topplag nu i några säsonger så som jag förstått det. I år rök man mot Huddinge i playoff två, med en 29-årig huvudtränare i form av Dennis Hall. Noll koll på honom, men känslan är ju definitivt att det är ett namn man lär höra mer av inom de närmsta åren. Känslan är dessutom att han mycket möjligt kan finnas med på Nubbens radar. Finns han inte med på vår radar så finns han säkerligen med på andra klubbars radar, det finns några exempel på väldigt unga tränare som plockats upp av klubbar högre upp i systemet. Gereon Dahlgren (32 år, assisterande med Ante K) i FBK bland annat. Många vill nog hitta en ny Sam Hallam.

När det nu inte verkar bli något med Freddan och Modo så börjar det osa förlängning med honom hos oss. Om han nu då inte gör ett tvärkast och nappar på något av de utlandsförslag som han fått. Jag tror inte att vår lycka nödvändigtvis står och faller med Freddans vara eller icke vara, men den erfarenhet han fått nu under de senaste två säsongerna kan nog vara svår att finna i annan form ur vårt hänseende. Det är tydligt att Nubben inte gillar 'enkla' lösningar, så som att plocka in någon Roger Melin-figur på tränarsidan. På gott och ont, onekligen. Tråkigt blir det dock aldrig, och gissningsvis är det också därför han fortfarande brinner för detta.

Ska man sammanfatta känslan kring Fredrik Andersson så kan jag ju själv känna att vi agerat någon form av oerhört förlåtande utbildningsplats för honom, vilket nu i ljuset av degraderingen framstår som vansinne. Problemet är bara att det aldrig går att veta om vi kunnat göra något annorlunda. Mora genomförde många av de åtgärder som många gärna sett att vi borde ha gjort också, ändå rasade de fullständigt samman. Åtta poäng från säker mark var man, sedan faller de ihop med 1-4 i matcher. Så pass oförlåtande är det här kvalsystemet.

Jag är på inget sätt övertygad i någon riktning gällande Freddans fortsatta inblandning i den här föreningen, men för mig finns det ingen poäng att riva upp allt nu. Degraderingen är ett stort misslyckande, men den utveckling väldigt många spelare haft under Freddans ledning är det diametralt motsatta. Nånting gör han rätt, och jag har svårt att se att det skulle bli sämre med den samlade erfarenhet han har nu. Det viktigaste är nog att stärka upp organisationen runt honom, precis som några redan varit inne på. Kanske med, typ, Dennis Hall och Robin Lindqvist. Det känns som att det är något sådant Nubben har i kikaren och inte fan skulle det kännas osexigt?
+8
Kommentera

Sv: Silly Season 2019-2020
Kovalchuk: Vilket kanonlag du föreslår.... Blir nog att kvala ner till ettan med den uppställningen är jag rädd för. Hur kan man ens komma på tanken att behålla Drugge och Hardegård??
Kommentera