1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577968 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1971788

Sv: Silly Season 2019-2020
Knylan: Jag har som sagt inte gett upp hoppet om Freddan helt(än) men du kan väl hålla med om att Freddans matchcoachning och kedjebyggande är en bluff i allafall? Jag hoppas innerligt inte att Nubben väljer fuskvägen och signar Hirsch som både andrecoach och målvaktscoach. Jag vill gärna se nån som kan komma in och komplettera Freddan med det taktiska, han har uppenbarligen förmågan att bygga grupper och verkar vara en bra ledare så sett. Läste att Nubben ringt runt till oika spelare och de hade all bara positivt att säga om Freddan. Så därför han ville behålla han nu med.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2019-2020
Sputnik: Det restes minst sagt en hel del frågetecken under säsongen som gick, så är det definitivt. Nu, med facit i hand, så misslyckades vi ju med överlevnadsprojektet säsongen 2018/2019. Hade vi vunnit match sju så hade det hela landat i godkänt, nu blev det inte så. Och det är där vi befinner oss nu. Det som finns kvar är en välmående förening med HA-status, det hade kunnat vara så enormt mycket värre men också några snäpp bättre. Från ett lag för den nedre fjärdedelen av SHL till ett lag som förhoppningsvis ska vara med och tampas om topp två i HA.

Freddan får nu en sistachans att reparera årets debacle. I ryggan har han ett succéartat förstaår och ett på alla sätt extremt svajigt andraår där han som huvudansvarig misslyckades med säsongens målsättning. Det går att vända och vrida på det där, om han verkligen gavs rättvisa förutsättningar. Det som verkligen ställs på sin spets nu är om Nubben verkligen kommer kunna hålla sin princip kring att aldrig sparka en tränare, för börjar det knaka i vinter så finns det ingen annan utväg. Så är det, det förtroendekapital som fanns är minst sagt kantstött nu. Dock vet jag inte om jag är så orolig för en sådan utveckling.

Vi supportrar försöker hela tiden se de där uppenbara orsakerna som nycklar i lagets framgång, som exempelvis kedjekonstellationer. Att den eller den måste spela. Drugge gick ifrån gunstling till en av de mest utskällda i år, vi fick det aldrig riktigt att fungera. Wikegård pratar idag om DIFs match igår, att ”helt plötsligt blev Axelsson och Strandberg två spelare i mängden bara”, och det är ju dit man vill komma. Där var vi under stora delar av 17/18 men knappt något alls i år förutom under de första omgångarna.

Baserat på Freddans HA-meriter så är det ett klipp att behålla honom, baserat på SHL-merit så är det desto mer tveksamt. Det HA-lag han ledde för två år sedan förlorade inte mer än två matcher i rad på hela säsongen. Nu har han dessutom rutin från två direktkval med olika utgång OCH är kvar i samma klubb. Jag tror att det finns ytterst få tyckare utanför vår sfär som ser detta och menar att Nubben gör inåt helvete fel, när han dessutom okejat detta med andra personer i lagets omedelbara närhet.

Ungefär där är jag i ämnet. Jag vet inte vad ett bättre alternativ hade varit. Gällande Hirsch så har jag svårt att se det hända, att vi skulle stå här med enbart två ledare nästa säsong. Blir han ass så fyller man säkert på med ytterligare någon.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2019-2020
Komsi komsi! En spelare jag gillar och som har en fin uppsida.
Låst ämne