1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581126 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1976733

Sv: Silly Season 2019-2020
Play off och kvalserien försvinner och ersätts med en garanterad uppflyttning mellan svensk hockeys tre högsta serier varje säsong.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2019-2020
zita: Nu får man väl anta att det blir en bättre slutspelsserie i H.A än vad som spelats senaste åren och det är mycket bra såklart men är själv inte direkt jättepositiv till direktuppflyttning i synnerhet om det är på bekostnad av två kvalplatser.

Om det var svårt att etablera sig i SHL innan, snacka om att det blev än svårare nu. Lyckas man heller inte täcka upp för intäkterna som kvalmatcherna inbringar för de H.A-lagen som faktiskt lyckats gått upp mot SHL-lagen så blir förutsättningarna ännu sämre.

Gissningsvis lär det bli en slutspelsmodell likt SHLs om uppflyttningsplatsen och grundserien lär handla om bättre förutsättningar i slutspelet helt enkelt.

Nu vet inte jag exakt vilken makt H.A själva har att diktera villkoren för sin egna liga men jag hade gärna sett att Allsvenskan var färdigspelad och vinnaren korad i samband med att SHLs grundserie är över, vilket borde vara möjligt med tanke på att inga matcher ligorna emellan kommer spelas, heller inga mellan div 1 och H.A.

De ekonomiska skillnaderna till trots så är jag övertygad om att en minst lika stor bov i dramat gällande nykomlingarna varit just marknaden och hur sent det fastställts vilken division sportcheferna skall värva för. Och jag tror att om man får den tiden att börja bygga truppen så kompenserar det för de eventuellt minskade intäkterna som kvalet annars skulle ha inbringat.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2019-2020
Hästen har stora ekonomiska problem och klarar inte elitlicensen, Västervik likaså. Klubb efter klubb redovisar samma svårigheter. Det är en jävulskt tuff uppgift att vända en negativ ekonomi i Svensk elithockey.

Jag är ff grinig över målvaktsvalet i kvalet och även tidigare under säsongen för jag tror på riktigt att det kan ha avgjort vår SHL-framtid den här sejouren.

Men i övrigt, visar föreningen på gröna siffror och stabil ekonomi i morgon vid årsmötet kan jag inte annat än hylla den värvningsstrategi man anammat. Det känns långsiktigt, tålmodigt och genomtänkt.
Låst ämne