1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581367 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1976794

Sv: Silly Season 2019-2020
TIK-Lund: Laget är i princip klart men man ser väldigt få läktarcoachs-uppställningar härinne. Dahléns signatur hade varit gudomligt passande och det hade varit mycket som faller på plats om så hade varit fallet. Och jag tror faktiskt inte att det är helt jäkla omöjligt som man kanske tror, skulle ge sannolikhetsfördelningen 30 för och 70 emot.

Oavsett Dahléns vara eller icke vara är faktiskt vår forwardssida ganska stark, betydligt bättre än min personliga initiala analys åtminstone och vi har nog seriens absolut skridskostarkaste lag.

Rent generellt tror jag heller inte Timrå kommer köra med konventionella kedjeformationer gällande istid utan ganska jämnt fördelat åtminstone under grundserien och det är nog så man lyckats i förhandlingarna med alla dessa "talanger" vi har.

Man ska inte heller glömma att en av de offensivt trubbigaste spelarna vi har på pappret; Boyce, ändå är god för en sisådär 20-25p per säsong på hockeyallsvensk nivå och nog är han kanske lite tagen för given härinne.

Jansson är en annan spelare som jag tror kommer stå för stora utropstecken nästa säsong är övertygad om att vi har nästa Hållander i honom.

Tycker man gjort läxan bättre inför 19/20 än vad man gjorde 18/19 och värderat vikten av naturliga centrar mycket högre. Morten Madsen är nog egentligen en riktigt bra värvning på hockeyallsvensk nivå även om den inte kittlar sisådär skitmycket med förra säsongen i åtanke men han var faktiskt den enda centern vi hade som konsekvent höll bakåt, sticker ut hakan lite och säger att Madsen samt Lundin kommer vara de två tryggaste tvåvägscentrarna i ligan när serien är över.

Backsidan är otroligt jämn och håller i allmänhet mycket hög allsvensk nivå.
Tror inte riktigt folk inser/kommer ihåg vilken gigant en sån som Södraberget var i Pantern innan han kom till oss.
Frågetecken på skadehistoriken hos en mängd spelare samt avsaknaden av en riktig PP-back, eller rightbackar öht för den delen. På denna fronten kan jag tycka att man eventuellt har överskattat potentialen och kan väl egentligen inte se någon ny "Kinnvall" i truppen, kanske har man ett namn för ett andra PP men inte för första formationen. Detta tror jag dock kommer tillkomma i efterhand förutsatt att inte någon tar sensationella kliv framåt.

Mitt Timrå IK seriestarten 19/20:

FW:

Ohlsson - Nässén - Hartmann

Wahlgren - Lundin - Lööke

Jansson - Madsen - Fjellström

Boyce - Berglund - Kaijser

Extra: Lindholm

Backar:

Nisse - J. Carlsson

Ohårdegård - Lerebäck

A.Carlson - Södraberget

extra: Lander/Westlund

PP1:

Jansson - Nässén - Wahlgren

Hartmann - Ohårdegård

PP2:

Ohlsson - Lundin - Fjellström

Lööke - Nisse
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2019-2020
TIK-Lund: Madsen är slut.
Låst ämne