1150x200-x1KZdWv1.jpg

Timrå IK

517107 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1977336

Sv: Silly Season 2019-2020
mikenomad: Mycket av snacket var väl också att man tröttnade på att möta "samma lag" så ofta också, att det uppstod någon form av slentrian. Vi mötte vid något tillfälle Modo i Kempis två torsdagar i rad, eller liknande. Kontentan av det är att det alltid gnällts på spelschema och upplägg. Men mycket har ju hänt sedan dess och det spelas ju fler matcher idag totalt sett spridet över alla SHL-lag (med CHL) så upplägget kanske är mer moget nu än vad det var under första halvan av 00-talet. Minns dock inte hur det var, mötte vi lagen i vår derbygrupp sex eller åtta gånger per säsong? Tre borta, tre hemma, eller fyra borta, fyra hemma? Gnälldes gjorde det i alla fall, vilket låg till grund för att man tog bort upplägget.

Även SHL behöver nog vara mer i samklang med sin samtid och reducera flygandet och då lär man säkert behöva se över någon form av derbygruppslösning igen, samt ett upplägg liknande NHL/KHL där man jobbar mer med bortaturnéer och trycker av tre bortamatcher under en vecka med buss mellan spelplatserna.
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2019-2020
Knylan: Det gnälls väl över allting oavsett upplägg så då kan vi lika gärna prova detta. Jag vill dock ha delade tabeller där man precis som i NHL slutspelar sig fram på Eastern och Western sidan (fast i SHL får det bli North och South) innan vinnarna från resp conf sedan möts i finalen.
+1
Kommentera