1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577968 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1980720

Sv: Apropå nånting...
Sputnik:

Om du tycker det är en relevant jämförelse (ovie vs dahlen) så säger det lite om ditt kunnande. Klart man kan ha extrema spetsegenskaper som överskuggar bristerna. Men faktum är att dahlens spets inte ens räckte till för ahl, var inte så att han dominerade varje match och byte. Än mindre räcker de i nhl i dagsläget så ska han bli något i den ligan får han nog först satsa på att bli mer allround och bättre defensivt.

Det är nog främst därför Emil P anses som en mycket bättre värvning, han bidrar i alla delar av spelet och är en mer komplett spelare, trots att offensiven och poängsnitt på ahl nivå är liknande.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Jag måste tillstå att du har helt rätt i din åsikt om Dahlens defensiv. Han vill gärna ligga runt blålinjen och fiska lägen. Det var den brist jag också såg under hans tid i Timrå, och som oroade mig runt hans framtida NHL karriär.

Jag kan ju förstå att detta är en svaghet i lag där man måste vara komplett i båda ändarna av zonen, men i ett lag där man kan anpassa detta på rätt sätt, och bygga en femma med rätt spelare runt, så kan det bli oerhört bra.

Vi som varit med ett tag kommer ihåg en viss Peter Smedberg, en gudabenådad avslutare som inte beträdde egen planhalva mer är nödvändigt. Men huj vad mål han gjorde. Han var ovärderlig målspruta.

Jag skulle vilja påstå att Dahlens skills i offensiv zoon är av hög SHL klass, när han är i form och mår bra.

Kan Timrå forma en femma runt detta och utveckla det skillet ännu mer, så kan det bli en oerhört trevlig säsong som kommer.

Kan i Emils fall tycka att han också var extremt bra i offensiv zoon när han kom fram, men att han iom den bättre defensiven tappat motsvarande i offensiven.

Så summa summarum, så håller vi på att skapa en ny modern uppgraderad Peter Smedberg, det är inte illa.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: tittar man på lagen dom spelat i så slutade Utica på 25 plats medans Petterssons slutade på 9. Antar att omgivningen spelar roll med. Skulle nog säga att Pettersson är något bättre men inte mycket
Kommentera