1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

578044 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1980728

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Jag måste tillstå att du har helt rätt i din åsikt om Dahlens defensiv. Han vill gärna ligga runt blålinjen och fiska lägen. Det var den brist jag också såg under hans tid i Timrå, och som oroade mig runt hans framtida NHL karriär.

Jag kan ju förstå att detta är en svaghet i lag där man måste vara komplett i båda ändarna av zonen, men i ett lag där man kan anpassa detta på rätt sätt, och bygga en femma med rätt spelare runt, så kan det bli oerhört bra.

Vi som varit med ett tag kommer ihåg en viss Peter Smedberg, en gudabenådad avslutare som inte beträdde egen planhalva mer är nödvändigt. Men huj vad mål han gjorde. Han var ovärderlig målspruta.

Jag skulle vilja påstå att Dahlens skills i offensiv zoon är av hög SHL klass, när han är i form och mår bra.

Kan Timrå forma en femma runt detta och utveckla det skillet ännu mer, så kan det bli en oerhört trevlig säsong som kommer.

Kan i Emils fall tycka att han också var extremt bra i offensiv zoon när han kom fram, men att han iom den bättre defensiven tappat motsvarande i offensiven.

Så summa summarum, så håller vi på att skapa en ny modern uppgraderad Peter Smedberg, det är inte illa.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
kulltorp:

Det är ju detta som kommer avgöra ifall dahlen kommer nå nhl eller bli stjärna i en större liga än ha.

I ha räcker det att ha en spetsegenskap, medan i övriga ligor måste spelarna vara mer kompletta för att bidra.

Har dahlen viljan och kunnandet för att utveckla sina svagheter? Det är ju inte skottet och kunnandet att komma till lägen han behöver förbättra och lägga tid på.

Jämför med en spelare som EP, alla höll dahlen högre än honom efter deras säsong tillsammans i Timrå och såg honom som mest redo för riktig seniorhockey. Nu några år senare så visar det sig att EP genom smarta val, extremt hård träning på svagheterna och bra psyke (han fick några rejäla smällar i nhl men studsade tillbaka starkare) ligger mil framför och är en stjärna i Canucks. Att gå till Växjö och få sam hallam som coach tror jag var ett smart val i hans utveckling.
Kommentera