1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577856 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1980744

Sv: Apropå nånting...
Sputnik:

Nej sa inte att man måste ha defensiv av världsklass för att lira nhl. Men man måste ha en defensiv som håller på den nivån, och det har inte Dahlén just nu bevisligen och verkar som Canucks och SJ anser samma eftersom han inte fått en enda match än.

När sedan inte spetsegenskaperna räcker till för nivån så är det förståeligt att han inte tar plats i nhl.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Jadu lilla vän, du kan tjabba på härinne hur mycket du vill och tillsammans med dina cyklop-polare försöka förringa värdet av JD:s återkomst till oss. Annars kan man ju göra jämförelsen som galenhöken gör ang. er egen haussade hemvändare förra säsongen och få lite perspektiv

"Vad får då Timrå nu?
Jag tror hårt på Dahlén, och med vetskapen om vad han uträttade senast det begav sig, och den tryggheten och det hjärtat han har för klubben, så blir han seriens bästa spelare den här säsongen.
Ja, han bör kunna sticka ut ordentligt. Även om jag respekterar Tobias Enström enormt, och hans betydelse för MoDo är givetvis enorm, så kommer Dahlén att sticka ut mer.
Det här är en given spelare som kommer betygsättas med fem getingar inför säsongen, när trupperna ska gås igenom.
En Jonathan Dahlén, som får bo i sin lägenhet i Sundsvall, med sin tjej, och sin hund. En harmonisk Dahlén.
Det kan bli hur bra som helst, och även om han kunnat få 200.000 i månaden hos valfri klubb i SHL, så har han nu värdesatt någonting helt annat.
I min bok är det respekt. Och något så unikt som klubbhjärta."
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Jag tycker du bygger många halmdockor som du argumenterar emot i dina inlägg idag. Det är väl ingen här som har sagt att Dahlén borde fått en plats i NHL? Eller att han skulle vara lika bra som Ovechkin? Eller att Dahlén besitter bra defensiva förmågor?

Sen det här med om han har "vilja" att jobba på defensiven? Ja, det tror jag. Hela tvisten med Vancouvers GM och Uticas tränare handlade om dålig kommunikation. Gjorde Dahlén fel blev han bänkad. Han har aldrig gått ut och klagat på den roll han hade eller den istid han fick. Det är Vancouvers GM och fans som spred dessa rykten. Det jag läst i intervjuer är att Dahlén inte fick någon kommunikation om varför han blev bänkad eller exakt vad han gör för fel.

Så jag tror det är det andra du skrev om "kunnande" som saknas. Han behöver coachas i hur han ska spela defensivt. Och då menar jag inte management by fear där man skäller ut spelare och bänkar dom. Jag kan tycka att världens bästa liga skulle kunna vara bättre på att hantera olika personligheter... Den här amerikanska "macho"-stilen på ledarskap fungerar inte på alla och är inte alls den mest effektiva ledarstilen. Många lag har fortfarande inte utvecklats på den biten. Jag hoppas San Jose är bättre.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: Nä, det är nog de flesta överens om att han inte tagit någon plats i NHL, knappast denna säsongen heller.
Han har iallafall fått gratis tändvätska så det räcker och blir över av diverse hockeyfans runt om i Sverige, precis vad jag tror att han behöver.
Nu har han framtiden framför sig att tysta kritikerna, skönt att det snart drar igång igen!
Kommentera