1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581739 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #1995670

Sv: Timrå IK - Almtuna IS 2019-10-16
Sputnik: Ett hett tips till dig är att kolla några matcher med Timrå i repris, mycket enklare att titta på spelet då. Det finns oerhört mycket som man missar när det är live.

Sporten är inte idag vad den var, totalhockeyn är mer eller mindre död, skridskoåkningen tillåter det inte.
Men nån tjeckiskt kontringshockey håller absolut inte Timrå på med (läs typ IK Pantern). Däremot så visar ju vårat PP exempelvis på att vi har ett mycket väl fungerande kontrollerat anfallsspel där frågan vi kanske ska ställa oss mer bör vara varför vi inte kan skapa förutsättningarna i 5 mot 5. Hur mycket yta måste laget skapa för att Dahlén ska bidra? Är det rimligt? Vilka ytor skapas naturligt i våra anfall och hur utnyttjar vi dem? etc etc.

Dock tycker jag att Timrå kanske borde behärska ett enklare och rakare kontringsspel än vad man gör idag, likt IKO förra säsongen. Vi har alldeles för många spelare som vill lira in puckarna. Vi måste ha ett "en på tio" spel som alla klarar oavsett formation.

Men ska vi jämföra årets upplaga med 17/18 så ser det ändå bra mycket bättre ut nu än det gjorde samma tid då. Tycker inte alls Korvis har behövt vara alldeles överjävlig likt Hökland för att vi ska ta poängen exempelvis.

Sedan ska man heller inte glömma bort att tillåta motståndarna att hålla puck i egen zon också är en typ av försvar, så länge man kan kontrollera avsluten.
Där kan man verkligen jämföra Timrå och Modo.
Modo går alldeles för hårt på puckförande och tenderar att bli överspelade medans Timrå är mer passiva och ett direkt resultat av detta är att Timrå för stunden har ett säkrare försvarsspel än Modo.

Sedan att spelet är lika jävla passivt i offensiv zon däremot, det är en annan fråga.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Almtuna IS 2019-10-16
TIK-Lund: Jo håller med, jag drog till lite med Tjeckienspel. Däremot så kuggar det ju inte riktigt som du själv nämnde. Lööke har haft fint driv och har visat att han har kvalite att lyfta en kedja. Kanske skulle man flytta ner Lööke och upp med Hartmann som skulle ge en annan dimension med tyngd till Lundin och Dahlén.

Nubben är inte heller nöjd och väntar nog på besked kring Nässen, annars sonderar han nog spelarmarknaden rätt friskt just nu.. Saxat från ST

"Nu kom Nubben förbi. Berättar att han är glad att laget vinner, men han är inte nöjd med spelet hittills. "Vi spelar inte bra", säger han, och är lite negativ till att laget inte lyckas dra upp tempot mot Almtuna igår heller."
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Almtuna IS 2019-10-16
TIK-Lund: Med en riktig center i 2 kedjan då skulle den fungera och bli bra
3 kedjan är som den är och kan aldrig bli bättre .
4 kedjan försöker spela en bra hockey , med mera tid tillsammans blir den bra .
Låna inte in en center .
Leta utomlans !
Låst ämne