1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581446 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1995613

Sv: Timrå IK - Almtuna IS 2019-10-16
NDR: Skall jag vara ärlig så har väl detta snacket varit sen 17/18 redan? Vi dominerade ju knappast alla matcherna den magiska säsongen vi gick upp. Tacka Haukeland för segern var ju temat många matcher vill jag minnas. Vi hade inte heller nått magiskt spel där vi totaldominerade matcherna med minutvis i anfallszon. Vi levde då som nu på ett omställningsspel. Kolla matcherna mot Karlskrona tex, hur många mål var inte från omställningar i ett flygande anfall. Båda målen i sista matchen var på flygande anfall så att säga.

Minns också hur nån av Killarna i Timeåpodden sa en bit in på säsongen 17/18 att det är ju inte nån glad totalhockey vi kör, men vi vinner.

Summa summarum är alltså att Freddans spelide är klassisk Tjeckhockey med farliga omställningar och en grym målis att luta sig tillbaks mot och har varit så sen dag 1 med han vid rodret. Det funkar uppenbarligen i HA och när man kommer in i ett kval mot ett sargat SHL lag så kan man också komma långt på effektivitet, bra försvar och målvakt. Däremot så håller det inte i SHL och jag vidhåller att vi behöver ny tränare om vi sprattlar oss upp.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Almtuna IS 2019-10-16
Sputnik: Ett hett tips till dig är att kolla några matcher med Timrå i repris, mycket enklare att titta på spelet då. Det finns oerhört mycket som man missar när det är live.

Sporten är inte idag vad den var, totalhockeyn är mer eller mindre död, skridskoåkningen tillåter det inte.
Men nån tjeckiskt kontringshockey håller absolut inte Timrå på med (läs typ IK Pantern). Däremot så visar ju vårat PP exempelvis på att vi har ett mycket väl fungerande kontrollerat anfallsspel där frågan vi kanske ska ställa oss mer bör vara varför vi inte kan skapa förutsättningarna i 5 mot 5. Hur mycket yta måste laget skapa för att Dahlén ska bidra? Är det rimligt? Vilka ytor skapas naturligt i våra anfall och hur utnyttjar vi dem? etc etc.

Dock tycker jag att Timrå kanske borde behärska ett enklare och rakare kontringsspel än vad man gör idag, likt IKO förra säsongen. Vi har alldeles för många spelare som vill lira in puckarna. Vi måste ha ett "en på tio" spel som alla klarar oavsett formation.

Men ska vi jämföra årets upplaga med 17/18 så ser det ändå bra mycket bättre ut nu än det gjorde samma tid då. Tycker inte alls Korvis har behövt vara alldeles överjävlig likt Hökland för att vi ska ta poängen exempelvis.

Sedan ska man heller inte glömma bort att tillåta motståndarna att hålla puck i egen zon också är en typ av försvar, så länge man kan kontrollera avsluten.
Där kan man verkligen jämföra Timrå och Modo.
Modo går alldeles för hårt på puckförande och tenderar att bli överspelade medans Timrå är mer passiva och ett direkt resultat av detta är att Timrå för stunden har ett säkrare försvarsspel än Modo.

Sedan att spelet är lika jävla passivt i offensiv zon däremot, det är en annan fråga.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Almtuna IS 2019-10-16
Sputnik: Timrå är inget mycket bra lag bara lite bättre än vissa lag , om vi tittar på gårdagens match så hade Almtuna ett jäkla snurrande i Timrås zon men det blev inget av det och vi i deras ett jäkla kämpande men inget direkt farligt ,i egen zon kör vi med ett markerings spel där det blir svårt att ta pucken och motståndaren kan snurra på , sedan slänger vi puckar åt alla håll utan adress för mycket å spelet blir för hafsigt och okontrollerat för att få bra anfall .
Ibland för lugnt , ibland för stressigt , ingen rytm blir det .
Men en bra målvakt har vi och det kan vara avgörande .
Låst ämne