1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577987 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1995600

Sv: Timrå IK - Almtuna IS 2019-10-16
TIK-Lund: Oavsett offensivt eller defensivt spel så är det väldigt spretigt, satt och tittade på Frölunda mot Luleå i Lördags och vart fruktansvärt imponerad av Frölunda. Att dom har skills är ju en sak, men arbetsmoralen och det fysiska spelet överlag var ju på en helt annan vad Timrå kommer upp i just nu. Presspelet där man oerhört snabbt ute och sätter press är A&O i dagens hockey, över exakt hela banan, då fungerar det inte att 1 2 3 eller 4 gör det, alla 5 måste vara med på att göra jobbet och det samtidigt.

Visst, det har fungerat hitills med det vi håller på med, men vart vill man i slutändan?
Vill man ha en chans att slå ut ett SHL-lag i Mars/April så skulle jag säga att man just nu är totalt chanslösa. Oskars ifjol hade ju sin idé med att inte slänga puck och hela tiden hitta deras instick, Timrås spel mot bottenlagen Västervik och Almtuna de senaste matcherna, trots poäng, ger ju vid hand att det finns oerhört mycket att jobba på.

All heder till tex Johan Lindholm, han gör en otrolig kämpainsats idag, 5 plus av mig alla dar i veckan. Grejen är ju att alla måste upp i hans nivå vad gäller arbetsmoral. Vi har inte Oskars spelidé, vi har defintivt inte den breda spetsen vad gäller skicklighet att slå ut ett SHL, det gäller att ALLA måste kavla upp ärmarna, samtidigt och alltid.

Som det ser ut nu är jag övertygad om att "smekmånaden" snart är över, tyvärr!.
Sned matchning vad gäller istid generellt, idag första bytena, 1:a sen 2:a, sen tek i az och då in med 1:a igen. I min bok pissar man lite på dom andra då när man tycker att man måste göra så när det står 0-0, ett par minuter in i första perioden mot Almtuna i omgång 10 och när man ligger i toppen av serien,
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Almtuna IS 2019-10-16
NDR: Skall jag vara ärlig så har väl detta snacket varit sen 17/18 redan? Vi dominerade ju knappast alla matcherna den magiska säsongen vi gick upp. Tacka Haukeland för segern var ju temat många matcher vill jag minnas. Vi hade inte heller nått magiskt spel där vi totaldominerade matcherna med minutvis i anfallszon. Vi levde då som nu på ett omställningsspel. Kolla matcherna mot Karlskrona tex, hur många mål var inte från omställningar i ett flygande anfall. Båda målen i sista matchen var på flygande anfall så att säga.

Minns också hur nån av Killarna i Timeåpodden sa en bit in på säsongen 17/18 att det är ju inte nån glad totalhockey vi kör, men vi vinner.

Summa summarum är alltså att Freddans spelide är klassisk Tjeckhockey med farliga omställningar och en grym målis att luta sig tillbaks mot och har varit så sen dag 1 med han vid rodret. Det funkar uppenbarligen i HA och när man kommer in i ett kval mot ett sargat SHL lag så kan man också komma långt på effektivitet, bra försvar och målvakt. Däremot så håller det inte i SHL och jag vidhåller att vi behöver ny tränare om vi sprattlar oss upp.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Almtuna IS 2019-10-16
En känsla jag har hittills och som jag även hade säsongen -17/18 är att vi haft flyt och mött andra lag i "rätt" lägen. Det kan ju naturligtvis komma sig av att man håller på ett lag som råkar vinna flertalet matcher men många ggr kan jag känna tvärtom och påfallande ofta blir matchresultaten de förväntade mot bakgrund av såna här känningar
Låst ämne