1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

577978 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #1995590

Sv: Timrå IK - Almtuna IS 2019-10-16
kulltorp: Grundspel och grundspel, spelarna verkar veta hur de ska agera baserat på omständigheterna som råder, kalla det grundspel om man vill, och där ser det helt okej ut, i synnerhet om man ska jämföra med fjolåret.

Är det något som hackar är det väl isåfall spelidén då kanske, men där skickliga spelare samt specialteams räddat några pinnar.

Tycker många av våra forwards är dåliga på att åka sig till ytor och slöar lite med arbetsinsatsen över 60min, med vissa undantag som blir väldigt synliga i exempelvis Ohlsson, Lindholm, Lööke, kaijser etc.
Sedan kan vi absolut inte vara nöjda med passningsspelet som ställer till det många gånger.

Vi åker inte så mycket skriller som vi skulle behöva och då tappar vi också det raka ”enkla” spelet litegrann. Däremot tycker jag inte nödvändigtvis att alla kedjor måste spela efter samma spelidé men däremot ska man kräva samma insats av alla spelare.

Dags för förstalinan att börja inse att de ska vara föredömen, faktiskt lite pinsamt att dahlen och Lundin är Assisterande efter en insats som kvällens.

Annars är jag verkligen positivt överraskad över hur man hanterar detaljer som att spela sig ur presspel exempelvis, ser ju ljusår bättre ut än det gjorde förra säsongen, bättre än på flera år t o m.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Almtuna IS 2019-10-16
TIK-Lund: Oavsett offensivt eller defensivt spel så är det väldigt spretigt, satt och tittade på Frölunda mot Luleå i Lördags och vart fruktansvärt imponerad av Frölunda. Att dom har skills är ju en sak, men arbetsmoralen och det fysiska spelet överlag var ju på en helt annan vad Timrå kommer upp i just nu. Presspelet där man oerhört snabbt ute och sätter press är A&O i dagens hockey, över exakt hela banan, då fungerar det inte att 1 2 3 eller 4 gör det, alla 5 måste vara med på att göra jobbet och det samtidigt.

Visst, det har fungerat hitills med det vi håller på med, men vart vill man i slutändan?
Vill man ha en chans att slå ut ett SHL-lag i Mars/April så skulle jag säga att man just nu är totalt chanslösa. Oskars ifjol hade ju sin idé med att inte slänga puck och hela tiden hitta deras instick, Timrås spel mot bottenlagen Västervik och Almtuna de senaste matcherna, trots poäng, ger ju vid hand att det finns oerhört mycket att jobba på.

All heder till tex Johan Lindholm, han gör en otrolig kämpainsats idag, 5 plus av mig alla dar i veckan. Grejen är ju att alla måste upp i hans nivå vad gäller arbetsmoral. Vi har inte Oskars spelidé, vi har defintivt inte den breda spetsen vad gäller skicklighet att slå ut ett SHL, det gäller att ALLA måste kavla upp ärmarna, samtidigt och alltid.

Som det ser ut nu är jag övertygad om att "smekmånaden" snart är över, tyvärr!.
Sned matchning vad gäller istid generellt, idag första bytena, 1:a sen 2:a, sen tek i az och då in med 1:a igen. I min bok pissar man lite på dom andra då när man tycker att man måste göra så när det står 0-0, ett par minuter in i första perioden mot Almtuna i omgång 10 och när man ligger i toppen av serien,
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Almtuna IS 2019-10-16
TIK-Lund: håller med, i synnerhet om press-spelet. Där kan vi nog se att Ante haft ett par fingrar med. Ett grymt trevligt upgrade efter ett par säsonger av fastspelande, burskydd och panikpuckar efter sargerna.

Vi skulle behöva en fungerande, offensivt bidragande andrafemma. Att det - äntligen Freddan! - coachas aktivt är så klart positivt, men det blir lite väl mycket förstafemma när dom tar teket i alla offensiva lägen. Dom skulle dessutom behöva jagas på lite, intensitetsmässigt. En jobbig, lite mer tvåvägsfungerande andrafemma vore mysigt. Nu kan DLL-linan komma undan med halvfartshemjobb tack vare sin giftighet offensivt. Lite flås i nacken vore nyttigt.

Men det är sjukt vilka lyxproblem vi har. Massa saker att förbättra, men tills dess vinner vi 90% av matcherna. Å andra sidan - däri ligger så klart lite av faran. Vi kommer inte kunna glida så här bekvämt genom hela serien. Och: dåliga vanor är svåra att bryta.

Hoppas Nässén är på ingång snart. Nu ska vi inte inbilla oss att han är någon frälsare, men jag har svårt att tro att han - åtminstone på lite sikt - inte skulle driva andrakedjan bättre än Wahlgren. För där ser det inte särskilt lovande ut. Den värvningen kändes tveksam på förhand, och än mer så nu. Har svårt att tro att det finns en SHL-center där inne som väntar på att blomma ut. Tyvärr.
Låst ämne