1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581256 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2002281

Sv: Timrå IK - Karlskrona HK 2019-11-03
söder över: Mycket av det där hänger ihop. Får ni inte fart på skridskorna pga av stillastående spelsystem så förlorar ni också närkamper då fart ger kraft. Då framstår man också ofta som orkeslös då start och stopp är jobbigt att spela, jämfört med att ha fart på skridskorna hela tiden.

Vi såg det i Modo under Säcken. Laget såg håglöst och orkeslöst ut. Man hade väldigt svårt att spela på ledning då man blev ännu mer passiva och det var nästan bara när man skulle försöka jaga ikapp motståndarnas ledning, som man släppte loss och faktiskt såg ut som om man kunde spela ett bra anfallsspel.

Jag tror att det mesta skulle lösa sig om/när ni får upp farten i spelet.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Karlskrona HK 2019-11-03
J F K: IKO ifjol körde ofta med att ställa hela laget bakom eget mål för att sedan anfalla tillsammans på bredden över hela plan. Tyckte det såg jävligt muppigt ifjol då vi mötte dom men i år hade det anfallet fått oss att se spännande ut i jämförelse med vårat nuvarande spel.

Nånting jag funderat på som total nybörjare i hockeytaktik är varför man inte åker på offensiv blå och byter sida mellan forwards så man redan har lite fart då pucken väl kommer? Menar att man gör så om man är lite för tidig upp istället för att ställa sig och vänta? Måste ju både göra anfallen lite farligare då man kommer med fart och lättare att slå en passning då spelarna rör på sig. Dessutom kan de bli lurigt om passningen kommer då spelarna möter varandra på blålinjen,svårt att avgöra vilken av anfallarna tar pucken med sig.

Även om det jag skrivit är helkorkat måste det väl vara bättre än att vara helt stillastående och dumpa ner den?
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Karlskrona HK 2019-11-03
J F K: Har man inte kreativa centrar så blir det så , om backarna skall sköta uppspel till yttrar då blir han över i hela spelet ..
Titta på Berglund , Boyce ,Madsen ,Wahlgren är dom ens med i uppbyggandet spelet .
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Karlskrona HK 2019-11-03
J F K: Håller med dig kring att avsaknaden av fart i spelet är förödande för i princip alla andra delar på isen och ja, start/stop är fruktansvärt jobbigt. Hoppas fokus läggs på att förändra det, splittar man på vissa individer ger det ännu mer genomslag tror jag men det viktigaste är helt klart att förändra sättet laget spelar på, annars spelar det ingen roll om man formerar optimalt i kedjorna..
Låst ämne