1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581244 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2002322

Sv: Timrå IK - Karlskrona HK 2019-11-03
mikenomad: Det är en potentiellt farlig diskussion där spekulationer kan bli "fakta". Det vi vet är att i och med det bleka resultatet från SHL säsongen, ungefär 660tkr i vinst, så hade vi ett eget kapital på 6.6mkr. Vilket är ungefär en halv miljon mer än t ex Modo. Lägg på fallskärmen från IKO så ser ekonomin bra ut. Jämför vi med säsongen 16/17 så hade vi intäkter på ca 37 mkr (säsongen vi gick upp ca 49mkr, vilket kan tyckas naturligt med tanke på att vi fick 5 extra hemmamatcher med fullt hus)

Vi hade kostnader på ~40 miljoner när vi gick upp, varav 23 milj var personalkostnader (spelare,ledare, kansli). När jag tittar på lagbygget spelare för spelare har jag svårt att tänka mig att just den summan skulle vara särskilt mycket högre.

Lite slarvigt räknat så startar vi säsongen med 6,6mkr, får en fallskärm på 6mkr. Då sitter vid med 12 mkr på banken, Räkna att vi har liknande intäkter som säsongen 16/17 så har vi 49,6 mkr in.

Skulle det var samma kostnadsbild som när vi gick upp så ger det en vinst på 9,6 mkr,
Med andra så finns det pengar, alltså är det inte en situation där spelarna står utan löne eller pensionbetalningar och att det är därför de spelar som en påse nötter.

Från ett förstärkningsperspektiv så beror det helt på hur styrelsen vill fördela pengarna, ska det spenderas mer eller ska det sparas för att bygga upp ett ännu starkare eget kapital? Har styrelsen någon framtida satsning de sparar till, som inte är direkt knuten till A-laget utan föreningen?

Lars Backlund sa på årsmötet att de har ifrånsagt sig driften av NHK arena och överlämnat det ansvaret till kommunen och att hyran därmed kommar att höjas, om det spelar in vet jag inte, men det är ju offentliga handlingar så ökningen går nog att ta reda på för den som är intresserad.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Karlskrona HK 2019-11-03
RasmusVS: Klokt resonemang.
Men när vi försökt räkna på Timrås ekonomi här inne, på en amatörnivå såklart, så har verkligheten varit oerhört mycket annorlunda. Läs sämre.....
Och det är ganska många som hjälpts åt med den ekvationen.
Hur vi än räknar på Timrås ekonomi senaste åren så borde den vara väldigt bra. Men verkligheten verkar inte vara så...kan man känna.
Beror det på ngn sorts förskingring? Njae.. även om polisanmälan antyder det så känns det som att den isåfall borde vara så stor att det inte råder ngn tvekan om att han är skyldig. Nu får man känslan av att det inte är i den självklara graden.
Jag tycker inte heller att Timrå är tillräckligt transparanta med sin ekonomi.

MEN, detta är bara mina spekulationer och tyckanden.
Låst ämne