1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580610 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2002476

Sv: Timrå IK - Karlskrona HK 2019-11-03
kulltorp: Tja, med det resomemanget kan vi här och nu avsluta gnället på Freddan och delar av laget. Då har vi helt enkelt det lag vi förtjänar
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Karlskrona HK 2019-11-03
mikenomad: Vi kan ju inte påverka så mycket. Vi sitter i en rävsax.
Nubben sparkar inte Freddan
Timrå IK sparkar inte Nubben
Vi får det vi förtjänar just nu..ja.
Man kan bara hoppas att det tas ett omtag efter denna säsong.
Jag skrev ett inlägg tidigt denna säsong där jag såg positivt på Timrå IK:s framtid. Det gör jag fortfarande, men i år får vi tydligen leva med surdegarna...

Jag ser just nu inget positivt med denna säsong. Ser redan fram emot nästa, fy mig...
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Karlskrona HK 2019-11-03
mikenomad: Nu har också klubben uppmärksammat det tragiska. Tyst minut och sorgeband i matchen mot Mora.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Karlskrona HK 2019-11-03
mikenomad: Freddan tycks ha en förmåga att lyckas utveckla spelare på ett bra sätt, många av våra spelare som har fått utväxling under hans ledning.

Problemen under Freddan har varit något varierande, t ex första året var vi första laget att släppa in under 100 mål i HA, i SHL hade vi problem med defensiven hela säsongen och i år har vi problem att behålla en tvåmåls-ledning och att vända underläge till vinst under fulltid, trots skottmässig dominans, bland annat.

De brister som har varit ständigt närvarande under Freddans ledning tycker jag är:

Laguttagningen, fler än en gång har man kliat sig i huvudet över petningar, kedjebyggen och målvaktsval.

Matchning och matchcoachning, vilka ska spela när? Hur stoppat vi läckaget? Hur kan vi kasta om under matchen för att bryta matchens mönster? Ska brunkarkedjan spela med 30 sek kvar? Förtjänar Hardegård 21 minuter istid i SHL trots mediokra insatser?

Snabba trendbrott, 12 raka torsk i SHL, lalliga insatser sen Björklöven nu, vill minnas att vi hade det rätt tungt på bortais innan jul säsongen vi gick upp.

Spelidé, tycker egentligen det bara var säsongen vi gick upp som jag kunde se en tydlig spelidé, och den byggde på snabba omställningar. Sen kan det bero på att jag är alldeles för känslostyrd när jag tittar på matcherna och tappar hockeyögat, så här får gärna någon fylla på som är lite mer samlad.

Jag vill att Fredrik ska gå och ersättas av någon lite mer erfaren tränare eller en tränare med ett eget, supertydligt spelsystem. Jag får intrycket av att Freddan har en ganska lös matchplan som berättas för spelarna, typ ”vi ska vinna puck högt i banan och anfalla genom pass från kanten in i slottet” och att spelarna får tänka och göra mycket själv. Vilket är skitbra för att utveckla spelare, men är bristfälligt om man inte har en backup-plan där man går in och detaljstyr i fall det inte fungerar. Om Fredrik ska vara kvar behöver han och Ante göra upp flera scenarion med 1-3 möjligheter för spelarna att välja på, för som det ser ut nu så verkar det inte som att spelarna vet vad de ska göra eller tänker för mycket och blir därför passiva.
Låst ämne