1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

520782 inlägg · 6213 ämnen

Inlägg #2003062

Sv: Apropå nånting...
Hassan: Nä jag kan nog hålla med dig lite. Möjligen skapade inledningen och främst Dahlénkedjans magnifika utdelning lite höjda förväntningar.

Fast lite är det ju som Kulltorp skriver också, att när Nubben pratar om topp 5-lag i n n a n Dahlén anslöt så borde rimligen den målsättningen höjas nån/några placeringar efter.

Dock innebär det såklart ff inte per automatik en garanterad topp 2-placering. Mer att vi möjligen kan vara med och tävla om det. Men sett till laget är vi en bit ifrån både Modo och Löven så det vore en överprestation som det ser ut nu, att sluta 1:a el 2:a.

Men det är väl därför man känner frustration över att det inte ageras när man tycker att resurserna borde finnas. Om inte nåt mörkas....
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Mycket snack om placeringar hit och dit denna säsong och vad man realistiskt kan ha för mål där.

Men om vi släpper det och istället funderar över det långsiktigare scenariot ledande till en varaktig etablering i SHL. Hur kommer man dit?

Är det månne genom att år efter år spela utan en till synes ordnad spelide, samt med laguttagningar baserade på annat än prestation? En ordförande som tycker att det finns viktigare saker än hockey att fundera kring när det gått dåligt? Eller en sportchef som ser det som viktigare att måna om tränarens arbetstrygghet än de unga spelarnas fortsatta utveckling? En marknadsavdelning som misslyckas att höja intäkterna trots spel i SHL?

Eller kan det vara att över tid bygga upp en kärna av unga spelare som man utvecklar och samspelar till att bli en rödvit maskin. Där även känslan av ett större värde i att spela för just Timrå än andra lag byggs upp. Där ett positivt varumärke skapas, såväl riktat till sponsorer som till yngre spelare i landet sökande efter optimala utvecklingsmöjligheter.

Jag upplever att huvuddelen av den oro som finns hos de som är missnöjda med vad som presteras för stunden baseras på att vi tycks fladdra runt i vinden utan en tydlig riktning, mer än att vi bara ligger fyra i tabellen. Känslan av ytterligare ett förlorat år i den process som ska leda till SHL, där förra året får ses som en ren illusion. Upplevelsen av att långsiktigt uttalade mål inte följs av handling sannolik att leda dit.

Eller så är bara allt enligt plan, men om så vore det mycket intressant att veta hur den planen är formulerad...
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Nej, så är det väl. Man hoppas ju tills hoppet är ute. Jag hade Löven, övik och Västerås före innan säsongen började, hade inte räknat med Karlskoga. Tror inte heller att Westerlund har kvaliteter för att på egen hand förbättra lagets placering i en sluttabell. En Dahlén i magisk form kan möjligen göra det men då snackar vi en placering.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Timrå kommer inte att ligga på topp 2 med det spelarmaterial som finns nu , sedan kan väl ingen realistiskt supporter tro att Timrå skall gå upp i SHL denna säsong , målet var om ca 3 då har vi en ny trupp
Att kriga så gott det går är deras mål , att Dahlen kom var hans eget beslut , inte Timrås för att lyckas gå upp i SHL .
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Nubben är som en fnittrig tjej på skolbalen... tackar nej till finniga tonårspojkar i väntan på drömprinsen.
+2
Kommentera