1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581364 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2003865

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: vad jag skulle ge för en chans att spendera tid med laget, både i båset, isen och omklädningsrummet. Är så extremt nyfiken vad som egentligen händer bakom kulisserna, nånting verkar ju vara fel, frågan är bara vad det kan tänkas vara? Är det som vi tror och det mest uppenbara att det sitter i Freddan? Funkar inte samarbetet mellan coacherna? Har nubben blivit för bekväm som sportchef? Sitter fjolårets negativa känslor kvar i väggarna?

Mina känslor tror det sitter i att Freddan stryker spelarna medhårs efter hur det gick ifjol. Han är rädd att förlora gruppen om han inte är väldigt inställsam. Ingen tränare som har självförtroendet kvar hade varit okej med att låta hela förstakedjan mysigt glida runt som dom gör, även om dom producerat mycket offensivt. Tror dessutom nubbens sätt agera gentemot Freddan är direkt destruktivt. Om en deprimerad person pratar med någon som bara håller med om allt blir den deprimerade personen inte hjälpt, utan bara övertygad om att det är alla andras fel.

Skaffa en mental coach åt Freddan om nu inte ett tränarbyte ligger på bordet. Det kanske är en lösning som inte kostar skjortan, även om det utan tvekan finns bättre lösningar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Öndulat: Samtidigt så tror jag att den diskussion som förs här är ganska så främmande för någon som inte besöker det här forumet. Här räcker det med att någon föder en tanke sen blir det lätt etablerad sanning om det som skrivs ligger i linje med ens egna magkänsla. Det är dock inget fenomen som är unikt för just det här forumet/kommunikationsytan, långt ifrån.

Jag tror fortfarande – surprise! – att vi måste tillåta detta att få ta lite tid. Visst, det hade varit fint om vi kunde sätta ihop ett till stora delar (~75%) helt nytt lag med en snittålder på 22,8 år och få det att prestera till max redan efter 17 omgångar men vi får torka tårarna med de 32 poäng vi har spelat in såhär långt. Mora sneglar nog ganska avundsjukt i vår riktning, de som hade samma förutsättningar. Det laget presterar i det stora hela (och som syns i den underliggande statistiken) pekar i rätt riktning. Det går åtminstone inte att peka på statistiken och mena att ett tränarbyte vore en logisk väg att gå, däremot får vi in två nya kroppar i laget nu med allt vad det möjligen kan innebära. I spelet över hela banan är vi på en pace som hör ett topplag till men inte när det kommer till skottprocent och räddningsprocent, så kan vi inte ha det och det är något som måste snäppas upp per omgående för att inte torska mer mark i tabellen. Om detta är vi samtliga förmodligen helt överens, det som skiljer sig är vilken förklaringsmodell man har för det.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Öndulat: Frågan kanske är håller man spela ihop ett lag till nästa säsong , tveksam ,, finns det mer ekonomi då till ett mer stabilt lag , vad talar för det ?
Läget med Timrå som en SHL klubb är nog svårare än vad vi tror, det fattas en Stor sponsor alltså .... ekonomi är frågan .
Själv klart tar dom stora våra bästa . för många nya blir det nästa säsong.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Öndulat: Kl 13 idag kan man chatta med Freddan på ST. Så har ni frågor och funderingar så kan detta va dagen att få svar. 🙂
Kommentera