1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580932 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2003879

Sv: Apropå nånting...
Öndulat: Samtidigt så tror jag att den diskussion som förs här är ganska så främmande för någon som inte besöker det här forumet. Här räcker det med att någon föder en tanke sen blir det lätt etablerad sanning om det som skrivs ligger i linje med ens egna magkänsla. Det är dock inget fenomen som är unikt för just det här forumet/kommunikationsytan, långt ifrån.

Jag tror fortfarande – surprise! – att vi måste tillåta detta att få ta lite tid. Visst, det hade varit fint om vi kunde sätta ihop ett till stora delar (~75%) helt nytt lag med en snittålder på 22,8 år och få det att prestera till max redan efter 17 omgångar men vi får torka tårarna med de 32 poäng vi har spelat in såhär långt. Mora sneglar nog ganska avundsjukt i vår riktning, de som hade samma förutsättningar. Det laget presterar i det stora hela (och som syns i den underliggande statistiken) pekar i rätt riktning. Det går åtminstone inte att peka på statistiken och mena att ett tränarbyte vore en logisk väg att gå, däremot får vi in två nya kroppar i laget nu med allt vad det möjligen kan innebära. I spelet över hela banan är vi på en pace som hör ett topplag till men inte när det kommer till skottprocent och räddningsprocent, så kan vi inte ha det och det är något som måste snäppas upp per omgående för att inte torska mer mark i tabellen. Om detta är vi samtliga förmodligen helt överens, det som skiljer sig är vilken förklaringsmodell man har för det.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Det du säger är att vi ska ge Freddan tid.
Tid till vad? Att sätta spelet?
Jag tycker personligen att han fått all tid i världen att sätta sin prägel på spelet och föreningen.
Man kan absolut ta fram att han tog upp oss i SHL, men det tillskriver jag framförallt tillfälligheter(lex Vilda Väsby) och Dahléns intåg.
I övrigt så kan jag inte se att han på ngt sätt påverkat Timrå IK i en positiv riktning, sedan han kom.
Så...nu har jag negat klart för idag...dax att byta kateter.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Och som ett tillägg till det där om skott-/räddningsprocent i 5v5 så ligger vår procent på en orimligt låg nivå nu, under 96% sett över 17 matcher. Efter 52 matcher så slutar i regel alla lag kring spannet 99-101%. I fjol stannade vi nästan nere på 97% men den tvåprocentsdiffen tillskriver jag Svedberg för att göra det enkelt för mig. Mora nådde över 99% trots att de släppte till över 200 skott fler mot egen kasse än vad vi gjorde.

Kollar man på kortare tid i år så är vår skottprocent oerhört svag, vi gör inte ens mål på 3% av våra skott i 5v5 från Lövenmatchen och framåt. Sedan den matchen står vi alltså för nästan 59% av skottförsöken i 5v5 i varje match i snitt (näst bäst i serien efter Hästen), men gör då mål på färre än 3% av de skott som tar sig till kassen (brutalsist i serien). Vårt PP har ju tappat allt under samma period också, så mycket hänger ihop. Skottprocent i 5v5 fram till Lövenmatchen: 6,72%. Skottprocent från Lövenmatchen och framåt: 2,98%.

Det mönster jag som glad lekman utläser ur denna siffertombola är helt enkelt att vi är jävligt formsvaga och att käftsmällen mot Löven (en match vi mycket väl kunde vinna) tog orimligt hårt. En åtgärd för att försöka vända detta är att ta in spelare som kan bidra de i områden som brustit och då känns Nässén och Lindberg som två bra namn. Skulle vi däremot börja säcka ihop rejält i detta med skottförsök (corsi) kombinerat med uteblivna resultat så skulle även jag sälla mig till Anti Freddan-lobbyn, en lobby jag själv tillhörde inför 17/18 men skamset fått lämna i takt med att han faktiskt haft goda resultat.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Ditt första stycke stämmer antagligen väldigt bra, särskilt det där med att magkänslor lätt kan bli sanningar på såna här forum.

Dock är jag övertygad om att förändringar i ledarstaben, med tränarbyte som första steg, är absolut nödvändigt om Timrå IK åter ska spänna bågen mot Sverigetoppen. En förening med lite högre ambitioner hade kickat Freddan för ett bra tag sedan
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knylan: Ett instick kopplat till statistik: PDO (skottprocent + räddningsprocent) tenderar att konvergera över en säsong, där alla lag hamnar mellan 98-102(saxat från hockeylabbet - bra grejer dä).
Förutsatt att vi håller vår nuvarande Corsi på stabila 56%, så kommer vi göra fler mål framledes.

Oavsett vad statistiken säger så håller jag med om att spelet har sett stundtals uselt ut och att det finns en rejäl förbättringspotential där.
Kommentera