1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581127 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2016471

Sv: Timrå IK - Modo Hockey 2019-12-20
mikenomad: Det här är inga nya ”problem”. Ska nämna några händelser som jag sett live.

1. 2010 möte hemma mot Modo. Baren låg i nuvarande Anton Lander café. Timråsupportrar och Modosupportrar delade pub, ett stort gäng på kanske 10-15 Timråsupportrar och ett ungefär lika stort gäng Modosupportrar ryker ihop. Inga vakter närvarande, det small i någon minut sen var det över och tredjeperioden började.

2. 1998 SCA-cupen. Timrå-Sundsvall. Efter matchen är det fullt vev på parkeringen. Inga poliser eller vakter syns till.

3. 2009~ Minns inte exakt år men vi möter Brynäs och Brynäs har en buss med supportrar med sig. Efter matchen när jag går till hockeybussen som går in till stan så ryker flertalet Timråsupportrar ihop med Brynäs dito. Heller inga vakter eller poliser närvarande.

4. Minns inte heller år men många år sen men vi möter Djurgården och helt plötsligt dyker två stycken med DFG-tatuering upp i klacken. Dom puttas ner för läktaren och tumult uppstår.

Sen har jag sett flera andra gånger när det har vevats i barer osv.

Det här är inget nytt, hetsandet är inget nytt. Möjligtvis att kärnan med dessa personer syns och hörs mer nu. Men ingenting är nytt. Det har varit likadant, med ännu värre fylla så länge jag kan minnas. Största skillnaden är att det är större säkerhet nu, mer poliser och mer ordningsvakter. Vilket också skapar dålig stämning mellan dessa.

Finns säkert andra som varit med längre än mig som kan nämna flera tillfällen där det varit bråk, fylla och annat.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Timrå IK - Modo Hockey 2019-12-20
nectis: här är flera år emellan incidenterna, samt åtminstone 2 av de 4 du nämner inträffar ju UTANFÖR arenan, vilket ju inte kan skyllas på varken föreningen eller supporterklubben. Nu verkar det ju vara incidenter var och varannan match.

Inne i arenan skall ordningen hållas och det är vara att rätta sig efter det. Föreningen säljer biljetter utan åldersgräns och då ska barn kunna vistas där utan att det blir slagsmål mellan supporter och vakter.

Jag tycker att man bör svartlista de som upprepade gånger missköter sig. Till slut är dom borta.
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Modo Hockey 2019-12-20
nectis: Håller med om att oroligheter och liknande på läktarna inte är nytt. Men jag skulle ändå påstå att det gror en tråkig anda i vår klack som skiljer sig mot för tidigare. Men jag kanske har fel och det är ändå inte det viktigaste. Jag vill väcka en medvetenhet om att leder man en klack med hyggligt god uppslutning så har man ett ansvar för hur man uppträder. Det är eg allt, det enda jag sen diskussionens början framhärdat. Men tack för ett nyanserat svar!
Låst ämne