1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581244 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2025105

Sv: IF Björklöven - Timrå IK 2020-01-17
goleafs: Saken är den att folk inte kan det svenska rättsväsendet. Björklövens aktiebolag gick i konkurs. Det beslutades av tingsrätten. Därav konkursförvaltaren. Så björklöven var i konkurs i en månad, sedan överklagades beslutet i hovrätten. Hovrätten ändrade beslutet i maj. Så under cirka en månad "fanns" inte björklövens aktiebolag.

Att påstå att namnet skulle bli obrukbart och att björklöven inte skulle finnas är ännu ett tecken på att folk inte kan juridik.

Gällande elitlicensen så rök den ju på grund av samma skäl som konkursen.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: IF Björklöven - Timrå IK 2020-01-17
Spock: Fel!
Löven lämnade in en ansökan om konkurs men den drogs tillbaka innan den vunnit laga kraft!
Låst ämne

Sv: IF Björklöven - Timrå IK 2020-01-17
Spock:

Lövarna får väl kalla det vad dom vill. Men faktum är att dom misskötte sig rejält och överspenderade då och var satta i konkurs en tid.

Det är en klubb som inte verka lära sig. Förra året ca -4milj, anledningen var att man satt en offensiv budget som räknade med slutspel. Alla med normal begåvning inser att det är livsfarligt om man inte har ett stort eget kapital att täcka förlusterna med. Då kan man ta en sådan risk för att lyfta det sportsliga. Nu satt dom istället elitlicensen på spel. Om dom inte når kravet för ha idag, hur långt är dom från shl kravet? Farligt att börja låna från riskkapitalister, någongång kan dom vilja ha något tillbaka, eller om det gå tungt vilja lägga sig i det organisatoriska eller sportsliga. Funkar säkert bra när allt rullar på och går bra, men vad händer i motgång och när riskkapitalisterna inte ser resultat av sin investering.

Så dom är under kontrollår nu och måste visa upp ett bra bokslut detta år. Ska bli intressant att läsa deras årsredovisning och se hur mycket extra dom fått in och hur mycket spelarbudgeten stigit. Borde gå enkelt att jämföra mot tidigare år.
Låst ämne