1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581147 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2028519

Sv: Silly Season 2019-2020
JanneH: Såg det. Ja det är kärvt ställt på marknaden som det verkar. Björklöven var ju på Holm också men hade inte råd till slut, förmodligen på grund av den där lösensumman som Nubben också har nämnt. Detta enligt Madhawk.

Rotationen numera verkar alltså gå mycket emot att spelare som presterat bra i HA går till Finland, om de inte är så pass bra att de får SHL-kontrakt. Skiktet mellan HA och SHL är alltså finska ligan. Dit drar då dessa spelare, men om de då inte riktigt håller för finska ligan eller hamnar fel så blir de istället låsta i den ligan istället för att kunna gå tillbaka till HA under den säsongen. Då återstår bara desperata SHL-lag, som då måste pynta en halvmille för att lösa ut spelare som egentligen kanske bara är HA-mässiga. Bra kassako för de finska klubbarna får man ändå säga, att få in en sval halvmille när säsongen (som i Holms klubb TPS) ändå är körd och han ändå bara har ett ettårskontrakt.

Jag vet så klart inte alla detaljer i detta men det är ju ett mönster som går att se åtminstone och man får nog ha det lite i bakhuvudet när det krävs förstärkningar hit och dit. Visst, det går att blindköra som Kenttä och plocka in ett gäng osedda nordamerikaner under säsongens gång men då krävs det sannolikt en kassör som vänder bort blicken just där och då.
Låst ämne