1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581803 inlägg · 6215 ämnen

Inlägg #2029379

Sv: Apropå nånting...
Säg att vi lirar i HA nästa år, ett år då det gäller att vara bäst i HA för att gå upp. I år har Leksand, Oskarshamn, Löven och Modo lagt väldigt mycket krut på spelare. Vilka som än lirar i HA nästa säsong av dessa lag kommer vara aningen sargad och kommer förmodligen inte kunna satsa lika hårt nästa år.

Vi däremot sägs ju enligt ledning vilja gå upp nästa år så våra förutsättningar ser bra ut inför nästa säsong. Det jag oroar mig mest över är vilka spelare från årets trupp får vi ens behålla?

Dahlén? Känns som ett dumt val av honom att stanna en säsong till. Men man vet aldrig med den pojken.

Lundin? Knappast, han har haft sitt genombrott nu och vill nog upp i SHL så snabbt som möjligt för att inte denna säsong ska följas upp av en medioker säsong i HA.

Lööke? 50/50 svårt att säga. Har ändå gjort en rätt bra säsong.

Vilka tror ni det finns möjlighet att behålla inför nästa säsong om vi fortfarande lirar i HA?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
nectis: Nu är detta inte riktat personligen mot dig, men det finns många som ständigt oroar sig för detta med spelartapp. Ja, det lär säkert bli så att vi tappar en sån som Ohlsson, han är för flashig i sin skridskoåkning (samt de där fyra målen i BP som det tjatas om varenda gång han är inne) för att inte SHL-lagen ska vara väldigt intresserade men det är väl fullt naturligt på samma gång? Han ligger på en talangmässig nivå som starkt talar för att han platsar i SHL, sen gick fjolåret så pass knackigt för honom att HA var det naturliga steget den här säsongen. Han är i ett läge nu där SHL är det naturligt nästa steget nästa säsong. Det finns ingen tydlig anledning för honom att göra ett år till i HA.

Han blir säkerligen en förlust, Lundin likaså. Säkert fler. Deras platser blir då tillgängliga inför nästa säsong och jag skulle vilja påstå att det kryllar av potentiella Lundinare runt om i Hockeysverige. Det är just det jag reagerar på, att så många börjar oroa sig så fort vi får bra utveckling på EN spelare som sedan går vidare uppåt i systemet. Som om den bedriften bara är en produkt av tur i ett specifikt fall och inget annat. Visst, mycket måste klaffa rätt för att man ska få stark utveckling på en spelare som ska nå nivåer han aldrig tidigare varit på, men det är där scoutingen och vår hierarki i Hockeysverige kommer in i bilden. Lundin hamnade snett i Almtuna förra säsongen, men fick då istället chansen i DIF. De kände förmodligen till honom som spelare och person och såg någon form av potential, sen vidare till SAIK och i slutändan fick han nästan en hel säsong i SHL-miljö. Sen tillbaka i HA den här säsongen och då får han helt plötsligt allt att klaffa från första stund. Han hade gjort en stark säsong även utan Dahlén, även om #54 fått Lundins siffror att nå helt sjuka nivåer.

Vi kan inte förvänta oss att värpa fram spelare som får Lundins poängmässiga utveckling år efter år, men hans exempel kommer ju få Timrå IK att framstå i jävligt god dager i förhandlingar med nya spelare inför nästa säsong. Jag ser hellre att vi har en naturlig ruljans på unga spelare som sedan tar nästa steg när det är läge för det, än att vi ska jobba efter att försöka hålla kvar dessa spelare genom att erbjuda högre lön än det eventuella SHL-förslaget de fått. Jag håller med Nubben till 100% i det synsättet. Ju fler exempel vi får på spelare som genom Timrå IK fått stark utväxling på sina karriärer desto bättre grundtalanger lockar vi, och genom detta så stärks laget år efter år. Det är en oviss och lite otydlig strategi för oss supportrar, men bevisat vägvinnande utifrån hur många spelare vi ynglat av oss uppåt i hierarkin nu. Vi hade förmodligen inte ens lockat hit Ohlsson inför förra säsongen om inte han fått bilden av att detta var en bra utbildningsplats, exempelvis.
Kommentera